Plug - osnovna tema

Ja mislim da je taj traktor idealan za plug 2 brazde,možeš da se igraš kako hočeš sa njim.

Ne bježim ja od dvije brazde ali polovan podešavajući ravnjak ovdje ne postoji a 2 + 1 ako ima on je praistoriski. Ima nov 2 brazde Alpler bez crtala ali desno kačanje 80 cm a moj traktor podiže ppluge max 90 cm.

To je ludnica, željezo palo sa cijenom a mehanizacija poskupljuje i dalje, a što je naj interesantnije da narod masovno kupuje mehanizaciju i traktore.

Miladine roto drljača ima 950 kg i diže je i nosi, ali koliko je udaljena od traktora? Metar, ne verujem više.
Dve brazde uzmeš i to je najbolje. Uzmi neki ravnjak polovan zvučnijeg imena pa odradi ovu godinu. Ako povrata neće biti više onda kupuj novo. Ako će biti, sačekaš i odlučiš sledece.

Muka je što nema ravnjaka 2 brazde a da je dobra marka. Propustio sam priliku bio je Rabeverk 2 brazde 14 coli dobar plug, 700 e, prodat je za 5 dana.

Ja kad nesto trazim svaki dan prelistam oglase, ako nadjem odma zov i sitra dan se ide.
Kakvih 5 dana ako je prilika dobra. Uvek i gledam ako i prenaglim da mogu dalje prodati.

Muka je što nema ravnjaka 2 brazde a da je dobra marka. Propustio sam priliku bio je Rabeverk 2 brazde 14 coli dobar plug, 700 e, prodat je za 5 dana.
Teško ćeš ti naći to što si zamislio - dobar plug za male pare.
Kada se nešto dobro hoće kupiti, ne gleda se baš da bude najjeftinije.
Sa druge strane, ja bih ti preporučio metodu pokušaje, znači kupi nešto što ti se sviđa i isprobaj. Ako ti ne odgovara prodaj pa traži dalje.
Tako bez probe, ti u stvari nemožeš ni znati šta ti odgovara.
Na kraju ćeš sam znati šta ti je najoptimalnije za tvoj traktor, tvoju zemlju i tvoje novce..
Možemo mi svi ovde tupiti i savetovati te, ali tebi to ne pije vodu, jer ono što nekome odgovara tebi po nekom kriterijumu neće i tako beskonačno..

75 ks sa tom težinom nece raditi kako treba sa 3-braznim plugom. Kolega Bojcetic ima Armu od 80ks i bolji mu je učinak sa dvobraznim nego sa trobraznim plugom. Moj savet 2-brazni da moze da se otvori do 16".

Slažem se sa dvije brazde ali 12 14 16. Imama Alpler nov takav samo je problem kačanje visoko 80 cm. Sad ću poslati sliku.

Uvrni obe podizne poluge do kraja pa vidi onda da li je nisko kacenje na traktoru, nekao odbijam da povjerujem u tu pricu
Samo pazi da ti se u tom slucaju ne desi da plug nece u zemlju jer su poluge spustene do kraja

Kad obadvije zavrnem max podiže 92 cm, ali onda nemam mogućnosti štelovanja nagiba. Tako da mogu računati na max 90 cm. Jedina opcija na ovom plugu je da osiječem desnu krivinu i da je zavarim ravno. Neznam ni zašto su stavili tu desnu krivinu, kod Unlu pluga su obadvije strane ravne.

Ako dobro vidim kod ovog alplera kolenasta moze da se skine i da se okrene tako da mu desna manja krivina ide levo i na gore a leva veca da ide desno i na dole. Dobija se ista visinska razlika ali se dobija manja srednja visina.. Trebace mu samo nova rupa za fiksiranje polozaja (ako to nisu vec predvideli i izbusili)

Slozicu se sa nekoliko kolega iz prethodnih postova, manji i laksi agregat za bolji i laksi rad + dugotrajniji traktor.

Ako zelis da naletis na dobar polovan plug to moras non-stop skoro da visis na oglasima pa mozda i naletis,jer dobro jako brzo prodje,ja tako sa prikolicama video oglas ujutro u 7:30 ali covek zajebo pa nije stavio slike,odmah sam ga zvao i hteo da vidim slike pa prvo poslao meni na viber slike pa tek onda stavio na oglase ali vec sam mu javio da krecem. Dok sam gledao prikolice jedno 20 poziva covek imao

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh