Paracinac83
Član
To komso!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam to od zadnje motike futoškog špartača pravio i zavarioЗар идеја није да отпор буде мањи, да тај оштар "нож" вертикално сече пластицу, а не да га цепа ипак затупасто чело даске?
U prodavnici "ITI" u Vrbasu sam svojevremeno kupovao sigurnosne šrafove za plug Regent, verovatno imaju i tu dimenziju.Potreban mi je vijak M18 x 80mm u kvalitetu za plug. Bitno mi je da telo vijka bude fi18mm jel mi je rupa na nosacu predpluznjaka i grede tolika.
Ljudino pa nije to crkva nego crtalo,ovde su ljudi za tu namenu navarivali motike od spartaca,presecali crtala na pola pa zavarivali i ko zna sta sve, nikom nije otpalo a elektrode se koriste koje se nadju u lokalnim radnjama(obicne rutilne)Grunt,Zorge moze to da se odradi. Neka osnovna priprema je staviti plug na ravno,montirati crtala i onda na osnovu toga ,,uhvatiti,, ugao pod kojim na raoniku navariti taj noz. Ljudi ovde su koristili stare raonike koji u sebi imaju veliki procenat mangana i ugljenika a svi stariji plugovi su isli sa nekim procentom koji je bio na 1%ugljenika i 13%mangana pa nagore a moze i gibanj jer ne mora da se brusi,ima odgovarajucu debljinu i nema potrebe za kasnijim tempiranjem u pecnici a isto se radi i kao kada se navaruje na raonik celom duzinom. Kada se bude isekao deo koji treba navariti na raonik obavezno u prvom prohodu-zavaru ih spojiti elektrodom za spajanje celika koji trpe rad,koji su elasticni i koji nece puci. Tu se savetuje da se ne radi obicnom bazicnom elektrodom i zicom ako se radi sa co2 koja nije legirana zbog pojava mikropukotina i prodora korozije u var i sastav. Elektrode koje mogu :edur 600,CrWC600,abrazen55,eh516,el307,medjuvar moze sa aws e18.8 pa preko a5.13 a isto i moze na samoj ostrici da se odradi zbog samog habanja