Plug - osnovna tema

Pre 3 godine sam išao u ispomoć Shaletu i njegovom bratu sa Mtz 892 i Imt 757.3 sa pretplužnjacima Plamenovim. Orali smo neku njivu između kanala, teška zemlja i loše iseckano. Dubina 26-27 cm, pretplužnjaci hvatali oko 11-12 cm, ili guši ili traktor jedva ide oko 8 km/h. Na pola njive majstor Gone skine točak, njemu je na točku gušilo a ja okrenem pretplužnjake. Preporodili se traktori...Na 35 cm dubine išao sam 9,4 km/h, Rus nije ni osetio plug...Sad ti donesi zaključak...
To je najmerodavniji nacin. Da se na istoj njivi eksperimentise. Kod nas se vodila ta polemika. Moj zakljucak ide teze, ali je lepse oranje.

To je najmerodavniji nacin. Da se na istoj njivi eksperimentise. Kod nas se vodila ta polemika. Moj zakljucak ide teze, ali je lepse oranje.
Ti pretplužnjaci su loši i garant povećavaju otpor 25-30%, moram probati skinuti na Lemkenu i Kvernelandu, sigurno nije kao ovo sa Imt plugom...3 meseca tražim po diskovima knjigu u pdf formatu o istoriji oranja i plugovima, tu se sećam da je bilo tačno izračunato koliko povećavaju otpor , to sam usput pročitao, tražio sam neki rad na temu 3X25 vs 2X35 cm, isto je nešto dosta lakše išlo sa 3x25 samo nije moglo da zaore masu ali se ne sećam procenata...

Ti pretplužnjaci su loši i garant povećavaju otpor 25-30%, moram probati skinuti na Lemkenu i Kvernelandu, sigurno nije kao ovo sa Imt plugom...3 meseca tražim po diskovima knjigu u pdf formatu o istoriji oranja i plugovima, tu se sećam da je bilo tačno izračunato koliko povećavaju otpor , to sam usput pročitao, tražio sam neki rad na temu 3X25 vs 2X35 cm, isto je nešto dosta lakše išlo sa 3x25 samo nije moglo da zaore masu ali se ne sećam procenata...
Ako nađeš taj pdf, možeš li ga okačiti negde?

Видим да на КП има неки лик из Руме обртаче Регент Вогел и Лемкен,јел узимо неко од њега
Ja sam uzeo od njega vogela 3 brazde 950 zaoboravio sam slova. Plug ko nov radi kao sat .Prvo proba pokaze kako radi pa onda pogodba ako ti se svidja . Kad ga je doneo narikto ga za moj traktor . Ore ko besan nista nisam pipao jedino špakla i skidaj zemlju posto je na daskama bilo rdje

Ako nađeš taj pdf, možeš li ga okačiti negde?
Imao sam punu sobu hardova i kojekakvih ploča i rezervnih delova dok sam držao igraonicu i servisirao računare, dosta sam podelio, ostalo mi još 20 komada, nadam se da nisam dao taj hard sa tim pdf knjigama...Ako nađem, postavljam to i ona istraživanja o plodoredu...

Darko, ali dosta su i ofarbane. Lepo on to farba, dobro i servisira.
A imao sam i priliku da vidim neke rasipače koji su završili kod njega, a posle sam ih video u oglasu. Pre njega i posle njega nebo i zemlja. Nisu baš sve bile u fabričkom stanju pre nego što su došle kod njega. A da su dobre za kupovinu, jesu rado bi ja kupio lemkena, ali bar 500 evra niže.

Malo pretjerano cijena nema crtala.
Kotač je čudan.
Pretplužnjaci mali ali daske se daju stavit velike.
2800 ne vrijedi 2000 maks takav

I ja sam taj lemken zapazio. Jesenas sam gledao vogele dvobrazdne, imao je dva identična, s tim što je na jednom bio točak. Ne mogu tačno da se setim, možda omašim u 100 evra gore dole, čini mi se da je sa točkom bio 2800 a bez točka 2500. Izgledali su odlično, cena jaka. Ali, bez obzira na cenu brzo su i otisli...

Inače, oba su bila sa onim oprugama, ili kako već. Konkretno, zanima me kako se to pokazalo? Vidim da on baš često u ponudi ima te plugove sa oprugama. Naročito vogele.

Meni su pretpluznjaci više smetali u oranju,možda nisam znao da podesim,ebemliga,al rešio sam da promenim,Ako negde ispadne dobar i korektna cena javite 😀

Pa jel nije taj sa oprugama sa jednim crevom? Jedan vogel nije baš duže stojao, bio kverneland. Dosta ima dvobraznih obrtača, ali su i cene masne.
Jel nije opal 80 manjih dimenzija? Ili je greda manja? Farba mu je orginalna?

Pa jel nije taj sa oprugama sa jednim crevom? Jedan vogel nije baš duže stojao, bio kverneland. Dosta ima dvobraznih obrtača, ali su i cene masne.
Jel nije opal 80 manjih dimenzija? Ili je greda manja? Farba mu je orginalna?
Sve orginal e samo je greda manja 558 ga vuče ljepo.
Za 60 konja traktore dobar plug ljepo ore.
Iz Njemačke stigao i u danu kupljen 20 poziva bilo

Nazad
Vrh