Plug - osnovna tema

Drugari koji plug ima najveći klirans, hoću da kupim trobrazni obrtac koji neće da guši u kukuruzovinu,imam huard 365 i muke mučim
kako muke mucis pogledaj u temi oranje i ja imam cinimise isti al guta sve zivo postavio i slike netarupirano kukuruziste samo prevrce,,,,ako mu lepo podesis predpluznjake guta sve

Gogo složićes se da je manje problema sa gušenjem kada je klirens 80, nego kada je 65.
Inače kombajn ima dobru sečku i nema većih komada.

Da li je to m ili xm
Cena ako moze i tezina pluga

ccfd0ce7ff5310cf88dbb2b37e597529.jpg

Redovna cena je 11500€ +pdv (naravno to je redovna cijena , a plug je kupljen dok je bila akcijska cijena pa je bil dosta jeftiniji ). Vario 12-20. Visina 78 . Razmak 102 , daska wy400 . Nazubljeno crtalo , pretpluznjaki . Greda 120x100x8mm .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ist
Gogo složićes se da je manje problema sa gušenjem kada je klirens 80, nego kada je 65.
Inače kombajn ima dobru sečku i nema većih komada.
Istina, ali plug visine 65 nisam nikad vidio, ako pričamo o obrtačima boljih marki.
99% plugova ima visinu oko 75, i to je dovoljno ako imaju dobre pretplužnjake i crtala, i ako je sve zajedno dobro uštelano.

Obrtači visine 65 su stariji huardi, oni su u inostranstvu besplatni, em matori em nizak klirens. Moj ,,uvoznik" mi je pokazao sliku skoro ,,novog' huarda od 4 brazde, stoji u šupi valjda preko 30 godina. On se misli da ga uzme pa da iskoristi delove.
75 visine bih i ja uzeo, samo da bude prave prilike.

Evo ih, bilo ih je jos, ali nemam sve slike.
Nemojte se zavaravati da su visina 80 i razmak 100 garancija da plug nece gusiti.
Tu ima puno vise faktora.
Bas su spusteni predpluznjaci. Nevezano za gornju sliku ne znam da li se polemisalo do sada? Verovatno jeste, ali da pitam. Da li je traktoru lakse ili teze kad se ore sa predpluznjacima?

Pa i nije to tako prenisko, možda slika vara, čini mi se da su taman, nekih 15 cm iznad raonika po mojoj procjeni.

To je slikano kad sam tek skinuo plug s kamiona, kasnije sam ga podešavao prema svom ukusu...
Nisam primijetio neke velike razlike u otporu zavisno od toga dal su pretplužnjaci visoko ili nisko, dal ih ima ili uopće nema. Plug hvata i okreće uvijek jednu te istu količinu zemlje, s njima ili bez njih, a i kad su pravilno podešeni, ne moraju ići duboko...

Znam na kaj mislis, ali nikad se nije dogodilo da se tu nabije masa. Tu naprijed je sve otvoreno, i u tom dijelu se masa ne dize u zrak i ne mijesa sa zemljom, pa nema problema.

Nema problema ako taj razmak nije premali. Orao sam malim niskim ravnjakom na kojem je ta greda u oranju bila na svega 15 cm ozemlje. Kad sam naišao na malu hrpicu malčirane kuruznice, počel je to gurati pred poprečnom gredom i nakupljalo sa sve više, dok nisam stao i očistio. Kod visokih plugova to obično nije problem, ako ostane barem 25 cm razmaka.

Видим да на КП има неки лик из Руме обртаче Регент Вогел и Лемкен,јел узимо неко од њега

Tog sam zvao prošle godine.Odgovara samo ono što mora,k'o na sudu.
Skup sa cenama,mada i roba mu je dobra.

Bas su spusteni predpluznjaci. Nevezano za gornju sliku ne znam da li se polemisalo do sada? Verovatno jeste, ali da pitam. Da li je traktoru lakse ili teze kad se ore sa predpluznjacima?
Pre 3 godine sam išao u ispomoć Shaletu i njegovom bratu sa Mtz 892 i Imt 757.3 sa pretplužnjacima Plamenovim. Orali smo neku njivu između kanala, teška zemlja i loše iseckano. Dubina 26-27 cm, pretplužnjaci hvatali oko 11-12 cm, ili guši ili traktor jedva ide oko 8 km/h. Na pola njive majstor Gone skine točak, njemu je na točku gušilo a ja okrenem pretplužnjake. Preporodili se traktori...Na 35 cm dubine išao sam 9,4 km/h, Rus nije ni osetio plug...Sad ti donesi zaključak...

Nazad
Vrh