Plug - osnovna tema

Ja plug (regent) okrećem ručno. Dobro je riješeno i ide bez problema. U početku sam razmišljao da stavim hidraulični cilindar, ali kad sam doznao da je potrebna i kocka, odustao sam.

Au to rucno okretanje mi je jednom doslo glave, visoko digao plug i kako sam povukao rucicu ustine mi prst od kabinu, skakao sam kao nikad u zivotu......od tad neka hvala.

Brat moj ima neki mali niski vogel 2x10" takvo okretanje, super radi, samo mi zakačimo kanap da u kabini vučemo!

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Kod mojeg se, pri kraju okreta ručka mora lagano potisnuti prema natrag. S konopcem nije izvedivo, ali zato mu ne smeta ako ostane zemlje na daskama. Također se bez problema okrene na kosini.
Najveći problem je to što navodi Ristaa. Kod svakog oranja, nakon što podesim duljinu toplinga, drvenim kolcem provjerim hod ručke u podignutom položaju. Zapamtim do koje oznake slobodno podignem plug i nemam problema. Izgleda malo komplicirano, ali previše mi je, za malo oranja, uložiti u hidraulično okretanje skoro pola vrijednosti pluga.

577,
možda cilindar ima i funkciju kocke.

Ostao sam duzan sliku da se vidi razlika u zaoravanju sa 757.30 nastelovan i Lemkenom koji nije lepo radio zbog farbe na daskama.Moja njiva,bio isti hibrid,isti kombajn radio,levo na slici orano 757 a desno Lemken
f3e29e556af1f5d7667e50e11d1c5e63.jpg

Послато са K10000 Pro помоћу Тапатока

Tu mora da je veselo kad ostane zemlja na daskama.
Imao sam ja krone plug 2x35 mehanicki obrtac.Kupim bez tockova.Stavim tockove nece da okrene teski tockovi.Budzi zezaj se,uspem da dobijem da okrene.Odem na njivu,naravno malo kaljavo,nece da okrene.Cim zalepi malo izlazi napolje.Otvoren zadnji prozor stalno,zima itd.Dojadi mi i prodam.To je nuzno zlo.Posle njega opet vukao 757 dok nisam uzeo normalan prevrtac sa kockom i preporodio se.Mehanicki mi ne treba vise ni dzabe.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Ostao sam duzan sliku da se vidi razlika u zaoravanju sa 757.30 nastelovan i Lemkenom koji nije lepo radio zbog farbe na daskama.Moja njiva,bio isti hibrid,isti kombajn radio,levo na slici orano 757 a desno Lemken
f3e29e556af1f5d7667e50e11d1c5e63.jpg

Послато са K10000 Pro помоћу Тапатока
Jel da li je to isti dan orano i da li je IMT imao predplužnike, nešto mi se čini kao da je ovo sleve strane rađeno po suvim a ovo desno posle nekih padavina.?

Jel da li je to isti dan orano i da li je IMT imao predplužnike, nešto mi se čini kao da je ovo sleve strane rađeno po suvim a ovo desno posle nekih padavina.?
Isti dan je orano,Imt je krenuo sa pretpluznjacima jedno dva kruga,gusilo mu je na svakih 5 metara pa je skinuo.Jos se vide gomile kao omanji traktor ali nisam to slikao.

Imao sam ja krone plug 2x35 mehanicki obrtac.Kupim bez tockova.Stavim tockove nece da okrene teski tockovi.Budzi zezaj se,uspem da dobijem da okrene.Odem na njivu,naravno malo kaljavo,nece da okrene.Cim zalepi malo izlazi napolje.Otvoren zadnji prozor stalno,zima itd.Dojadi mi i prodam.To je nuzno zlo.Posle njega opet vukao 757 dok nisam uzeo normalan prevrtac sa kockom i preporodio se.Mehanicki mi ne treba vise ni dzabe.
Kako li tek radi kada se ore njiva pod nagibom?

Nazad
Vrh