Plug - osnovna tema

jel pasu glave od slavonca na te grede?

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Ne bih znao... Alkar i Slavonac imaju iste glave al koji je raspored sarafa, nemam pojma. Prije da glava sa Slavonca pase na PTO plug (plug koji se premice). Sremac i Posavac imaju okomite "noge" dok slaovnac ima zavinute noge dolje gdje se glava sarafi...

ja sam stavio glave sa jednobraznih oltovih (16coli) na slavonca i pasu, pa sam uzeo i grede stavio sa jednobraznih i povecao razmak izmedju greda, malo mi je nizak i dalje al radi lepo, pa sam hteo sa sremca staviti te visoke grede
bd721f38d6cf02eb1bfee1a8407e7ffe.jpg

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Cestitam na izboru,masivno izgleda.Cime planiras da ga nosis i vuces?Koji je razmak izmedju glava,tezina,zahvat?

Sa punim daskama oko 1610-1650kg.Razmak 105cm izmedju glava a visina oko 90cm.Zahvat 3x30 do 3x 45cm.Vuce ga MTZ 1221.3

Pa greda bi trebalo da je 120x120x10.Sve je masivno.Imam jos slika ali ne mogu da postavim.Na modelu koji ja hocu je spoj izmedju trougla kacenja i same grede uradjena jace jer je ustvari 3+1.

Jel video neko kako izgleda ER.MO u radu? Znam da je pre svega za rigolovanje. Ali me zanima kako bi se snasao u normalnom ratarenju.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Jel video neko kako izgleda ER.MO u radu? Znam da je pre svega za rigolovanje. Ali me zanima kako bi se snasao u normalnom ratarenju.

Imam ja ER Mo, 2glave obrtac. Grdosija od pluga. Star jedno 20tak godina. Uzeo ga polovnog prosle godine. Orao sa njim. Lepo radi. Nije bas lako 892 da ga nosi jer je masivan. Oranje nije problem 2x40. Mada treba da ga sredim za jesen. Hocu da ga ispeskarim i malo utegnem. Pretpuznjake je prosli gazda stavio nove i ravnike. Daske su original i potrosene. Ima mogucnost stelovanja zahvata,ali sve je dosta zardjalo pa zato hocu da ga pretresem i sredim.

Nada poslednja umire.

Dobri plugovi ali imaju jednu ogromnu manu:eek:krecu obrtac plug na gore.Nisam gledao kako su reseni ovi sto su bili ove godine na sajmu.Neko mi je rekao da su ih unormalili i da okrecu na dole kao i svi ostali ali ne tvrdim,nisam video.

Ove na sajmu sam pregledo na brzinu. Nisam previse obracao paznju, nego poslednjih dana mi iskacu na youtube-u. Video sam da su ojacani do bola. I sa gornje i donje strane grede ubacena plocevina celom duzinom pluga. Verujem da bi mogo i panjeve izoravati. Zao mi je sto nisam pitao za cenu.

Zasto je mana sto se okrece na gore? Znam da vise cima i ljulja prilikom okretanja. Ali nema bojazni da udari o zrmlju. Nas malo zeza vario? Pa ostane rasiren. A na neravnom terenu prolazi na knap. Uvek moramo dizati do kraja.

Na nekim modelima plugova se moze birati dal ces da se okrece preko grede ili ispod grede. Konkretno kverneland je to imao u ponudi na jednoj okretnici i mislim Vogel&Noot...

Mana okretanja na gore je ta da jako cesto ostane zaglavljen na sredini.Ima jedan cetvorobrazni sa kojim ima takvih problema(kupljen nov ) a ima i dva polovna trobrazna gde su se vozaci izverzirali pa nemaju tih problema,inace @Mindjusarev bivsi prijatelj je vlasnik ta dva komada pa mozda on zna nesto vise o njima.

Kod mene jedino sto sam primetio je to da moram da stavim prigusnicu na jednom crevu od hiraulike. Razvodnik od kada je rus stigao otvara jednu stranu bas na silu. Kao da ostane zaglavljea rucica u nekom polozaju i kada treba da se pokrene mora to silom i onda veliki pritisak ulja i naglo okrene plug dok druga strana pesma. Mozes da cinculjas okretanje. Desi se sto kaze kolega Spajki da nekada hoce da ostane u neutralu. Mada stvarno vrlo retko. Ali nije ni to problem

Nada poslednja umire.

Nazad
Vrh