Plug - osnovna tema

Upravo tako kolega,ima dva tipa,sa opcijom 30-35 i visinom 70,i opcija 35-40 i visina do nekih 80 cm ne znam tacno... Mene zanima ova manja kombinacija...

Sent from mTalk

Diskovi na ovom regentu imaju ulogu deflektora, samo diflektor obican hoce naljepiti na sebe kad su losiji uslovi oranja dok se ovaj disk okrece i ne gusi samo prebaci masu u dno prethodne brazde i zemlja velike brazde tu masu poklapa. NIkakvo usitnjavanje zemlje...

Nikakvo usitnjavanje zemlje??? Misliš da pišem napamet? Nisi u pravu, imam ovaj plug sedam godina, valjda nesto znam o njemu.
I ovo nije Regent, nego Heger.

Ipak je Bobo u pravu. I klasični deflektori mogu da razbijaju grudve, ali sitnjenje kod ovih diskova je samo nus pojava...

Kako kaze tomyslaw, i deflektor drobi zemlju. Kod ovoh diskova je glavna uloga kao i kod klasicnih deflektora da guraju gornji sloj zemlje u dno brazde samo imaju tu prednost da se jako tesko mogu zastopati bas zato sto se okrecu. Diskosne deflektore se ne mora podesavati, njih samo naglavis otprilike na plug i oni rade sto kod klasicnih deflektora nikako nije slucaj.

Ima i moj otac 539 30+ godina i radi s njime stalno pa nije strucnjak za njega ni u kojem pogledu...

Nazad
Vrh