Plug - osnovna tema

Bobo,pa ti si živa istorija na temu plugovi i oranje!Pazi na sebe i svoje zdravlje,kad god nešto zaškripi,moramo te zvati u stručnu pomoć.A ti nemoj biti lenj već odgovaraj na sve upite,pošteno!

Ja nisam obracao paznju kako kod mene stoje, ali znam da u tom polozaju u kom su mogu da zaorem razvezanu balu soje.

Ako nema u Strizivojni kod Zdravka, poderan 756, nema nigdje ;)

Stvarno mi je zao da ovako prolazis s tim plugom. Ako je 2008.g. jesi li siguran da je to original IMT da nije kopija sto se pravila kojekuda? Navodno su se u tri radnje diljem HR proizvodili razni djelovi pa su se na nepoznatoj lokaciji plugovi sastavljali i farbali te su ih svi dileri prikljucaka u HR prodavali pod IMT. Te kopije slicnosti imaju s IMT-om samo po izgledu i to iz daleka a ostalo ne zelim ni komentirati.

Ovo su plugovi koji nisu ni vidjeli IMT tvornice. Mekani kao zvaka, daske u pola tanje nego na originalima, varovi katastrofa, kvaliteta materijala opcenito sugava kao i kompletan proizvod:

sfxwd4.jpg
ovakve plugove sam gledo u pelagicevu. prozivode se u makedoniji. kvaliteta nula. komsija kupio identican i sa zetorom 5245 u smrznutoj zemlji ga zguzvo ko pastetu. ja i dalje glasam za stare plugove 80ih godina, IMT plugove. nema im smrti. potrosni materijal mijenjaj i samo gas!! stare plugove da savijes bas treba sila. kod mene vecinom voze 756 sa zetorima 7745 i onim 80 oznake slicnog godista. ne mogu im pera odbit. licno sam gledo jedne prilike da je pomenuta kombinacija izvalila kamen iz zemlje ko 2 kanistera po 30 litara. na plugu je raonik savijen ka zemlji i nista vise. raonik skinut naderan cekicem na nakovnju i nazad na plug. oranje se nastavilo bez problema.

Je, ovo je IMT plug iz 70 i neke... Ovo je prva serija 757, sve sam gore napisao o cemu se radi da se ne ponavljam...

Imam ja, kupljen 2008 ili 2009 medju prvima kad su izasli, nije bilo ni deflektora u ponudi ni tocka pa je bilo "snadji se druze". Placen 1000€ kod nas + deflektori a tocak po zelji hoces-neces.

Bez deflektora kao i svaki drugi plug, ore cupavo. Kad stavis deflektore, ore kao lud. od 2009 do sad raonici nisu nikako skidani s njega, samo ovog ljeta na postojece raonike namontirao spiceve i deri dalje. jako jako jako zadovoljan s plugom. vucem ga s 549DV i za probu je 539 orao s njim pola jutra i vukao ga je samo je problem visokog klirensa pa ga ne moze podici dovoljno visoko. Svih ovih godina nema sta orano nije i na daskama se jedva pozna da su potrosene, na kraju prve sezone oranja su odozdo jos bile "coskaste", sad su se zaobljene ali daleko od potrosenih. Nikad manje od 50 jutara godisnje nije preslo preko ovog pluga kako je kod mene sto ugaranja strnja sto dubokog oranja.

Svakako moje preporuke za plug...

Bobo gdje bi ja nabavio prave deflektore za ovaj vogel??Ovo što sam ja kao do sad motao i pravio nije ništa i ne rade poso.Gledao sam u rumi čini mi se Hudjikovi čini mi se 30e komad.Nije mi cijena problem nego valjaju li.

Za 200 evra nadjes leoparda...za 40-50 evra nabacis nove raonike i plazove(ako trebaju a po tu cenu trebaju) i samo gas.
Varijanta 2 je da u Rumi na vasaru posetis butik sagni se ,ima tu da se nadju polovni vratovi pa ako koji odgovara pada trgovina.

Dali si uspeo upasovati kakav poljski raonik na leoparda ?

Da se nadovezem na pricu o podesavanju predpluznjaka.
Ovako kako na slici od Murtina stoje bi trebalo da je pravilno po knjizi.
Meni su isto tako bili podeseni i bilo je da ponekad zagusi,sad sam ih pomerio napred i bolje je zaoravanje i nema gusenja :)

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока
Predpluznjaci pomereni napred. Puno bolje radi. Ranije ubacuje biljne ostatke.

Ako radi bolje menjam i ja na mom. Taman za sledecu sezonu.. A vezano za raonike predpluznjaka,i ja sam ih menjao kupio original kuhn u delta agraru 8 komada 30000din. Uradili oko 100 lanaca jedva skinuli farbu..samo sto moras prvo komplet cifru da uplatis pa onda ti stizu.. Ne daju da se placa pri dostavi.

Imam jedno pitanje za strucnjake plugova i oranja,hteo bi da smanjim zahvat na mom plugu znate o kom plugu se radi razlog dve mi je malo,kad su odlicni uslovi za oranje pasu mu ovaj zahvat 3*33 a kad je ugazeno znoji se mislim da bi opcija od 3*30 ili 28 bila savrsena.Hteo sam da izmedju nosaca glave i tela pluga stavim plocevinu od 5mm obrusenu na jednoj strani 5mm a na drugoj da izadje na 0 u tom slucaju bih glave zabacio ka oranju i bocnim spanerom bi plug doterao gde je linija otpora traktora....sta mislite dali bih tako smanjio zahvat???

Grunt, kopiraš lemkena ? Kod modela "opal" (starijih) se zahvat podešava upravo sa tim "kajlicama" koje se nalaze između nosača glave i same glave. Čak i nosač točka ima svoju kajlu da bi bio u pravcu ako se menja zahvat pluga !

Nesto na brzinu,ne radim sa njima pa nisu montirani na plug
474adb73af18fe13097555a12f630f65.jpg
086c29f9c4eadd6830359cd8688e44bc.jpg
ce99960d4767ce28127144154ef035c1.jpg

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh