Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam uz plug dobio te čaure.Pa su bile široke pa mi se zaglavi u jabučici.Sto kaže darko mora imati luftaObicna cev spoljni fi 27, unutrasnji fi 23, debljina zida 2.
Zna li neko gde mogu nabaviti rucicu za stelovanje polozaja kolenaste osovine za OLT plug? U pitanju je prastari Slavonac 2. Lepezastu plocu sa lezistima sam nabavio sa nekog rashodovanog pluga, medjutim, rucice nije bilo, neko ju je skinuo, ko zna kada.
Ja sam se malo preračunao.Ipak sam ja izostajaoOd takve sam cevi napravio xy komada,cauru sad drzim u ruci i merim sublerom.Parce cevi je ostalo kad je stara kapija prepravljana.Kad zatreba caura samo fiknem brusilicom.
Matematiku sam imao u skoli samo toliko da me cigani na pijaci ne zajebu.
Imam dvobrazni oltov plug posavac 2x30 vucem ga sa 560 i javlja mi se kosa vuca,prva brazda mi ima veci zahvat od druge,pomerao sam plug po kolenastoj osovini i u levu i u desnu stranu i stalno mi se javlja ovaj problem da traktor vuce u uzorano i prva brazda hvata 40 cm koliko sam izmerio,kako da resim ovaj problem,da li bih dobio nesto sa tim kada bi prosirio plug tj samo prvu brazdu pomerio 5cm u desno gledano od nazad...
Da li vredi onda siriti prvu brazdu ili traziti drugi plug?Nema tu resenja jer 560 ima preširok zadnji trap za 2x30 cm radnog zahvata. Kad je mekše ta kosa vuča je manja, ali kad je tvrdo i zbijeno onda se baš oseti. Sa proširenjem prve brazde za 5cm se praktično dobija 2x35cm i tu je već manja kosa vuča, ali generalno je glavno rešenje da se suzi zadnji trap traktora.
Ako ti je zahvat pluga 2/30 onda ti i prva i druga daska moraju zahvatati priblizno oko 30cm a nemoze prva da hvata 40. To stelovanje ces morati da odradis pomeranjem kolenaste osovine cele ka levom tocku za 10cm skoro da ti i prva brazda za toliko manje hvata. Odvrnes rucicu od kolenaste osovine i odozdo bi trebalo da ima vijak koji drzi osovinu da se fiksira. otpusti ga i pomeri osovinu. Radim sa imt 567 i posavcem 2/36 i nema kose vuce .Nekad se moze desiti i zbog ranika da hoce zezati jer retko ko zna napraviti oblik ranika dobar. Rodjak je imao problema sa 560 novi tip sa pojacanom hidraulikom i godinama nisu mogli nijednim plugom orati jer je bio siri u tockovima dosta a nisu fabricke felge stavljeneImam dvobrazni oltov plug posavac 2x30 vucem ga sa 560 i javlja mi se kosa vuca,prva brazda mi ima veci zahvat od druge,pomerao sam plug po kolenastoj osovini i u levu i u desnu stranu i stalno mi se javlja ovaj problem da traktor vuce u uzorano i prva brazda hvata 40 cm koliko sam izmerio,kako da resim ovaj problem,da li bih dobio nesto sa tim kada bi prosirio plug tj samo prvu brazdu pomerio 5cm u desno gledano od nazad...
Da li vredi onda siriti prvu brazdu ili traziti drugi plug?
Pomerao sam je skorz u levu stranu i opet se isto desava...Ako ti je zahvat pluga 2/30 onda ti i prva i druga daska moraju zahvatati priblizno oko 30cm a nemoze prva da hvata 40. To stelovanje ces morati da odradis pomeranjem kolenaste osovine cele ka levom tocku za 10cm skoro da ti i prva brazda za toliko manje hvata. Odvrnes rucicu od kolenaste osovine i odozdo bi trebalo da ima vijak koji drzi osovinu da se fiksira. otpusti ga i pomeri osovinu. Radim sa imt 567 i posavcem 2/36 i nema kose vuce .Nekad se moze desiti i zbog ranika da hoce zezati jer retko ko zna napraviti oblik ranika dobar. Rodjak je imao problema sa 560 novi tip sa pojacanom hidraulikom i godinama nisu mogli nijednim plugom orati jer je bio siri u tockovima dosta a nisu fabricke felge stavljene