Plug - osnovna tema

Momo, kada je crtalo diskosno, ono klizi kroz cistu zemlju i lepo radi, ali isto tako kada ga koristis za krupnije zetvene ostatke moze da pogura masu. Kada je nazubljeno, ono prosto grabi tj "usisava" tu masu.
Posmatraj to kao ravan noz i reckasti noz za hleb.
Sto se tanjirace tice, kada je nazubljena, zub vrsi veci pritisak na tu neku povrsinu i zakopa zemlju bolje , i to se vidi u tezoj zemlji dok u laksoj zemlji to nema nikakve veze.

Može da pogura masu okruglo crtalo manjeg prečnika , ali stavi fi 450-600 pa vidi dal će da gura.

Da se pohvalim i ja malo :) Stiglo jos gvozdja u avliju :osmeh: RABEWERK

Je l' to 12" ili 14", koji je klirens i rastojanje između glava? Da li možeš da pogledaš koji je tip daske (utisnut je žig sa zadnje strane daske, npr. HRP-235, HRP-236 itd.)? Koja je cena pluga bila, može i na pp? Sve ovo pitam jer sam i ja bio zainteresovan za 3x12" Rabewerk, ali mi je takav obrač bio finansijski nedostižan ove godine, dok mi se kod jednog takvog ravnjaka učinilo da su male daske za zaoravanje veće mase kukurzovine...

Je l' to 12" ili 14", koji je klirens i rastojanje između glava? Da li možeš da pogledaš koji je tip daske (utisnut je žig sa zadnje strane daske, npr. HRP-235, HRP-236 itd.)? Koja je cena pluga bila, može i na pp? Sve ovo pitam jer sam i ja bio zainteresovan za 3x12" Rabewerk, ali mi je takav obrač bio finansijski nedostižan ove godine, dok mi se kod jednog takvog ravnjaka učinilo da su male daske za zaoravanje veće mase kukurzovine...

Za vikend stižem kući pa javljam detalje. Inače tražio je za njega 2500 i spustio samo 100e. Bilo mi je žao da propustim pa se nisam bas cenkao a i iz sela je plug pa nisam morao da se zezam sa transportom ima pretplužnjake, točak, raonici nisu loši a daske svih 6 kao nove

Uzeo sam od komsije plug da uzorem njivu na dubinu od 40+ cm. Trebali bi mi raonici, ali ne znam proizvodjaca pluga. Na plugu pise panter 3. Da li neko zna o kom je plugu rec?

Kolega worm oćete biti ljubazni, molim vas, da postavite snimak oranja, da vidimo može li taj kitajac to vući ili ne može? :osmeh:
Pola sata se tamo lomim po kabini snimajući, jedva se spakovašmo unutra, a ti nikako snimak da postaviš! ::jako_besan::

@dukej

ne pise nigde godiste pluga, ili ja ne mogu da nadjem nigde ali na librici ne pise. Plug je Rabewerk Star CS, daske su HRP 297 RL, visina pluga 70 razmak izmedju glava oko 90, a zahvat oko 35 sad sam sve premerio

Evo kako sam ja proširio još jedan plug i to ne samo proširio nego i produžio .Ako neko još bude pisao da plug 755 nemože da se proširi i produži i da pritom lepo radi ja ću ga demantovati. .Ja sam 755 proširio za 10cm a produžio za 40cm pa je sada duži i od 757 za 10cm a evo i slika :

img20151011130631.jpg

img20151011130655.jpg

img20151011130641.jpg

a evo kako ore:
img20151009120831.jpg

img20151009121002.jpg

img20151009111642.jpg

Ovo su noge od visokog klirensa a retki su 755 kao vk pa pretposavljam da si i njih nabavljao. Mozda ti je jeftinije bilo da si kupio 756 vk i da se ne zezas sa ovim radom ali u svakom slucaju, svaka cast za trud, ideju i realizaciju.

Pidikanac,jel pomerana kolenasta osovina u neku stranu nakon prosirivanja?
Pa pomerio sam kolenastu levo malte ne do kraja

- - - - - - - - - -

Ovo su noge od visokog klirensa a retki su 755 kao vk pa pretposavljam da si i njih nabavljao. Mozda ti je jeftinije bilo da si kupio 756 vk i da se ne zezas sa ovim radom ali u svakom slucaju, svaka cast za trud, ideju i realizaciju.
Ovo i jeste visoki klirens tako da ništa sem leve poluge rama i poprečne grede nisam menjao .

- - - - - - - - - -

De imaju da se kupe caure za 756 koje se stavljaju na bolcnove za kacenje ili pase neka cev,pa samo iseci ?
Te biksne ti napravi strugar .

Ja sam pre par godina kupio u Rumi na vasaru biksne. Bile su 100% fes, pa sam muke imao kad mi ostane u jesen plug duze vremwna zakacen za traktor, a pri tom i pokisne, kad otkacim plug ostanu mi zaglavljene u jabucici od poluge. Ostanu unutra kao da si ih zavario. Muke zive izbiti ih odatle, da ne poverujes. E posle mi je strugar napravio nove, da ima bar malo tolerancije..

Imam ja mesingane.Mogu premreriti tačno šta treba da ti se napravi

Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh