Plug - osnovna tema

Orginal Leopard 10 coli,sve je na njemu Orginalno sem zice za vezanje osovine:osmeh:
10 i 12 coli imaju ovakvu piramidu.

Nisam jos orao s 560 i ovim Lemindom sto sam ga spakovao,mislim da cu sutra ujutru probati za mraza.

Stvarno... nisam dobro pogledao (video) daske, krajeve istih ::sramota::

Kako nije bolji IMT na našem tipu zemljišta je neuporediv sa leopardom

Koliko se jecam da radimo slicnu zemlju... Nije IMT toliko bolji koliko se prica. Kulturnije je napravljen, to mu ne sporim. IMT radjen na kverneland temelju, leopard radjen na regent temelju. Sad ga znaj. Svaki ima svoje prednosti.

Ako se mene pita, leopard ne zaostaje nista za IMT plugom, osim po izgledu al "farba ne ore"...

2 Regenta i jedan plug po licenci Regent:
dsc2436.jpg

dsc2432.jpg

Taj narandzasti je bio kadgod resetkasti 8-brazdni polunoseni plug BNT. Sada je malko modifikovan.

Naravno da nije derane zato sto se jos nisu dogovorili za neku zemlju. :cool:

Bubu gde ti samo iskopaš te plugove čuj 8 brazdi... Šta ti sve nećeš zakačiti i probati ,tebe treba da pitaju ovi što su u dilemi oko izbora plugova kad vidim šta sve ne kačiš i ne teraš:osmeh:

Samo neka curi,nepada mi napamet da ga dihtujem,ono sto sam ja skidao tu ne curi a ovo sto curi od ranije sa razvodne kutije samo neka curi,i treba da curi:osmeh:

daj malo siru perspektivu
Nemam vise slika,to su jedine.Slikao sam izbliza i nosio kod jednog boljeg majstora u selu da mi kaze jel moguce zavarati ili ne,da ne nosim dzabe plug,jedva se drzao na mestu,pukle su i one dve sipke sto drze piramidu,jedna je skroz pukla a druga skoro :udri: .To mi se desilo pred sam kraj oranja,naravno covek je zavario to dosta dobro,zavrsio sam oranje i nije nigde napuklo i ako opet pukne moracu kupiti tu gredu novu,ako ima da se nadje.To je sve rezultat branja kukuruza po skoro blatu,tonuo je berac po 10-15 cm ,negde i vise(uzani tockovi),sabijena zemlja bilo je tesko orati kukuruzista.Imao sam oko 10 zaglavljivanja,vecina beracem a nesto i prikolicama po ''dobrim'' atarskim putevima,negde smo se vukli po celoj njivi samo da se obere kukuruz,inace bi ovi (kako kazu na forumu) ''cokoladni'' obrali dok si rekao keks,samo cekaju da udju u njive,kod nas barem ne pale inace neko bi im polomio sve kosti kad bi palili tudje njive.

Bubu gde ti samo iskopaš te plugove čuj 8 brazdi... Šta ti sve nećeš zakačiti i probati ,tebe treba da pitaju ovi što su u dilemi oko izbora plugova kad vidim šta sve ne kačiš i ne teraš:osmeh:

Како каже једна паметна руска пословица:

Терорија без праксе је слепа, пракса без теорије је немогућа....

Nazad
Vrh