Plug - osnovna tema

Ma ovo sve sto ti se vidi je sljaka. Nemoze ni da se obije kad je ovako sareno. Nego lepo brusalicu i skidaj ovu farbu i sljaku do zdravog i onda ozezi. Polako u cik cak polukruzno i na ovu debljinu moras i da dodajes rukom ka varu a ne samo da vuces to je nedovoljno. Nauci da gledas var iza elektrode i nauci da prepoznas sta je var a sta sljaka i koliko treba da se doda i zadrzi. Obozavam kad pustim var a sljaka se sama podigla bez obijanja

Nije co2, obični stari Končar s elektrodama je. Ja sam totalni početnik što se varenja tiče, a još je i nezgodno ovako dolje varit pa zato tako izgleda

Evo ti odlican snimak varenja elektrodom. Ako ne baratas sa engleskim opet ces dosta stvari tu videti i nauciti.

Evo i na prakticnom primeru kako bi trebao var da izgleda. Da se malo pohvalim. Ta tackica na sredini je zamena elektrode. :osmeh:

26092014121.jpg

Odlican posao,sada meni prodas plug:osmeh:

Pa Savo kako si ovo uspeo,jel bolelo?

- - - - - - - - - -

Kojeg je zahvata taj OLT Sremac??? 2x30cm??? :sta:
Da Ciro,svaki sremac je 2x30,ima u dve varijante,visoki-dugacki i niski-kratki.
Ima neke nedostatke,da kazemo mekan plug,slaba upora od piramide do zadnje glave,glave pluga bez popreke upore(skroz dole do zemlje),losa piramida tanka,srafi se samo na jedan sraf,slaba-tanka rucica pluga.....ako je sa onim podrivacima to je jako lose resenje pa plazovi moraju novi na klasican sistem.
Inace ima identicne raonike,daske i plazove kao 755-756.

- - - - - - - - - -

Podpuno isti plug kao na poslednjoj fotografiji OLT Sremac imam i ja prezadovoljan sam na njega...Zahvat je 2x30 cm. Vucem ga sa Vladimircem... Mozda je malo veci zalogaj za njega ali uspesno se bori sa "OLT Sremcem" bar za sada...:osmeh: Kolika je njegova trzisna vrednost? Mozda bi ga prodao...
Trzisna vrednost jakooo mala,ovaj sa slike placen 80 eura,ja do sad naskupli sremac koji sam platio je bio 110 eura,inace jako malo ovih plugova.Lepo oru,kod tebe je onaj kratki-niski on je prilicno cvrst za svoj gabarit i ima mnogo manje problema u odnosu na ovaj visoki-produzeni koji je nekako zgoljav.

Mirko izbacuje više plugova iz radionice nego IMT. :osmeh:
Jesi li probao orati sa 560? Mislim da bi se moglo raditi kod nas gde je oceditije.

Orginal Leopard 10 coli,sve je na njemu Orginalno sem zice za vezanje osovine:osmeh:
10 i 12 coli imaju ovakvu piramidu.

Nisam jos orao s 560 i ovim Lemindom sto sam ga spakovao,mislim da cu sutra ujutru probati za mraza.

100% lepse,plug cvrst,stabilan,raonici idu od klasicnog Leoparda.Zahtevan kao i svaki Leopard za dobrim raonicima,tacnije da su pravog formata.

Nije skup!!

Ovaj sa linka mi se cini ok ovi raonici su valjda dobri jedino ona zica da se zameni :haha: I je li bolji imt 755 od njega toliko da je duplo skuplji?

Poslednja izmena:
Ovaj sa linka mi se cini ok ovi raonici su valjda dobri jedino ona zica da se zameni :haha: I je li bolji imt 755 od njega toliko da je duplo skuplji?

Ovi plugovi nisu popularni kod nas kao IMT teško se prodaju i ne pravedno su zapostavljeni ,ali postoje i simpatizeri ovih plugova:osmeh: Moje mišljenje je da IMT nije ništa bolji u odnosu na Leoparda,a jedna od prednosti mu je i što je jeftiniji od IMT.

I kod nas se nesto slomi u oranju, krivim raonike,lomim srafove,pucaju osovine na plugu,sad ovo je nesto novo... Rusvaj,samo stete od njega :haha:

Nazad
Vrh