Plug - osnovna tema

Samo ti treba traktor od GORAN.G(onaj iz oglasa) i mora da ide:osmeh:
dok sam imao vogela l 95o lepo je islo oranje,sa leopardom je večito bila neka muka kao kod manjevića
mejutim sad za novi taj isti leopard ide odlično :sta:

Poslednja izmena:
Dali ima nekakav uticaj ovaj nosac gde se kaci topling na ponašanje pluga na odnosu na klasicno zakacinjanje sliku našao na netu možda je slika i od nekog našeg clana foruma pa sam je pozajmio da bih lakše obijasnio šta me muci
11u9l55.jpg

Kod mene svi koji imaju 558 ili 560 imaju taj deo i zovu ga "budak",iskreno orao sam sa 558 (ne svojim) i to je imalo na traktoru, nisam probao bez toga tako da nemogu nešto detaljnije reći,znam samo da je jabučica toplinga šira i nemože da uđe gore gde se stavlja toplpng npr.533,539 itd. da ne nabrajam i da jabučica ima veću rupu za klin,možda je to zbog veličine jabučica tako i napravljeno.

2u4px6x.jpg

ajnexi.jpg

I Olt Sremac spreman"od babe devojka":osmeh:
2zpnm1h.jpg

Podpuno isti plug kao na poslednjoj fotografiji OLT Sremac imam i ja prezadovoljan sam na njega...Zahvat je 2x30 cm. Vucem ga sa Vladimircem... Mozda je malo veci zalogaj za njega ali uspesno se bori sa "OLT Sremcem" bar za sada...:osmeh: Kolika je njegova trzisna vrednost? Mozda bi ga prodao...

Jedno pitanje u vezi plaza na IMT plugu: jel plaz treba biti jednako debel kao i peta ili peta treba ostat malo "starija"? Ako treba bit jednako onda je moj plaz dobro potrošen.
Napravljena crtala:

Crtalo je takvo kakvo je, nije još isprobano, nadam se da će funkcionirat. Samo moram još skinuti lemeše i pojačat varove da ne bi otpala. Tu se malo bolje vidi kut:

Alene oprosti ali davno nisam video losiji var. Nisam strucnjak ni ja ali brusalicu i kopaj ovo opet pa lepo zalij to. Moj ujka ovo zove "hePtanje" ili prckanje

Ako nikako ne moze, nek nasloni elektrodu u ugao i nek vuce niz bez setanja, samo uskladiti malo brzinu bolje ce da ispadne. A za drugu stranu prevrni plug na bok, pa odozgore.

Ma skinit cu lemese i onda na radnom stolu u škripac. Morao sam zavariti ovako dok je na plugu radi pravca da ne ode u krivo, a sad mogu skinit i čestito zavarit

Nije co2, obični stari Končar s elektrodama je. Ja sam totalni početnik što se varenja tiče, a još je i nezgodno ovako dolje varit pa zato tako izgleda

Nazad
Vrh