pocerina
Član
Ma na onom Manjevicevom Leopard plugu je prednja brazda uvrnuta....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E moj Bobo, ove godine je bilo slično i kod mene, samo je bio prednji desni točak.. Otac naleteo na drvo koje je bilo nabiveno u zemlju, jer komšija kad je obaljivao drvo, obalio "slučajno" u moju njivu..Montoya, orao sam sa 757.30 s brenom 5136 i ne znam sta da ti kazem. Trazio sam ga ali je presudilo da ga ne kupim to sto je svaki bio pomotan na drugom mjestu, i nije bio ni jedan da po njemu nesto nije vareno. Ne znam sta ljudi rade s njima ali to su moja zpazanja.
Markokg, plug ima dobar zahvat ali je podesenost NULA. pogledaj malo bolje, rekao sam da necu vise javno iznositi nikakve detalje oko podesavanja, dojadilo mi se boriti s vjetrenjaccama.
Mirko, ti ili si slijep ili da te ubrojim u ovu grupu koja shvaca zdravo za gotovo. Ako si kopcao vise plugova nego itko to te ne cini nikakvim strucnjakom, ti izvini ali je to cinjenica. Nisam ni ja strucnjak ali je ocito da imam nekog iskustva cim mi je inbox zatrpan pitanjim o podesavanju pluga, javljaju mi se ljudi sa svih strana i mislim da to ipak nesto znaci. Ovo sa Manjeviceve slike ako pase njemu, pase i meni ali mi ne pase sto tvrdi da je NEMOGUCE podesiti plug i da je plug kriv, da plug ne valja i slicne price.
S ocem koji je 20 godina sjedio na traktoru i radio zemlju i s 539 poderao 755 plug na nasim njivama nikako nisam mogao na zelenu granu. Jednom prilikom sam mu to i dokazao i od onda suti.
Inace: Ovo je oranje koje je "dobro" s "ispravno podesenim plugom"... Ovo su moj brat i otac orali 2008.g. kad sam ja bio u Engleskoj. Ne smijem ih same ostaviti ni jedan tren, sve sjebu...
Imam 3 ili 4 komada od ovog 14 coli ali vise ne prodajem ni sraf od plugova.Gde naci ovaj deo piramide?leopard,znaci samo deo sa rupama je neophodan,ova slikana strana...
Na proslom vasaru nisam primetio...sledeci put vise srece...zbog sirine tockova javlja se problem da topling ide u stranu,pa bi se morala napraviti dupla uska.
Kida sraf u donjem delu piramide sa te strane,jer topling uvek tezi ka "oranom".na dva leoparda je isti problem.Na lakoj zemlji to zaista ne predstavlja problem,pa ne bih ni dirao,ali lake zemlje imamo jako malo,tj ni nemamo je skoro,pa ne valja.Kakve to veze ima sto topling ide u stranu? I kod mene na Claasu se isto desava zbog istog razloga ali ja ne marim..
Probaj sa drugom osovinom, tj zameni sraf Izmeri precnik rupe, iseci neki amortizer od auta, uzmi onu celicnu osovinu i eto odlicnog bolcna. Taj kod mene puca samo kad motam prikolicu a ruda zapne za vucnik, kod pluga nisam ni jedan slomio...Kida sraf u donjem delu piramide sa te strane,jer topling uvek tezi ka "oranom".na dva leoparda je isti problem.Na lakoj zemlji to zaista ne predstavlja problem,pa ne bih ni dirao,ali lake zemlje imamo jako malo,tj ni nemamo je skoro,pa ne valja.
Kida sraf u donjem delu piramide sa te strane,jer topling uvek tezi ka "oranom".na dva leoparda je isti problem.Na lakoj zemlji to zaista ne predstavlja problem,pa ne bih ni dirao,ali lake zemlje imamo jako malo,tj ni nemamo je skoro,pa ne valja.
Da ne bude zabune,ili da ne bude da pisem tek da bih pisao,slika je preuzeta sa interneta,i na njoj se takodje vidi da je u skorije vreme menjan taj sraf(jedan od ta dva noseca)Trebalo bi staviti srafove veceg precnika. Znam da su to kod nas neki ljudi radili na Leopardu krivi gredelj.
Ajd da resimo misteriju da se bezveze ne opterecuje narod sto plug nece da radi radnju kako treba,pre svega zahvaljujem se Manjevicu na jako lepom pitanju u vezi pluga,malo smo cekali da vidimo sta strucnjaci vide da nevalja na plugu,bili su blizu,primetili problem na prvoj glavi ali niko nije zapazio sledece.Velika je verovatnoca da je moj plug kriv. Zato sam i postavljao slike. Premericu ga uskoro i videcemo. Taj plug nije dobro orao od kada je kod mene. A nisam poceo od juce da orem pa da ne znam da podesim plug. Nisam neki strucnjak, ali znam da podesim da ne vuce u stranu i da lepo slaze brazde. A sa ovim to nikako ne mogu.