Plug - osnovna tema

Ista situacija i kod mene. Moram i ja navarivati ili ubaciti novi segment kao sto kaze Brakovic.
Mogu i da se kupe grudi za daske. Iseces jedan deo daske i ubacis novi segment. Tako je radio neko od kolega, mislim da ima slika u temi Leopard i IMT plugovi.

Kupis trougao od pluga IMT 754 ima i rupu za sraf ,zabelezis...iseces dasku,zavijes taj trokut i resio si problem...pitaj i druge i oni ce ti reci tako. Tako si trajno resio problem.

Nebi to moglo da se uklopi 754 ima drugaciji ugao dasaka od leoparda ,a mala privreda pravi grudi dasaka za sve nase plugove i to je najprostije resenje .

Ja sam na stari 755 stavio nove grudi na obje daske i pre pre pre zadovoljan sam bio. Ako se grudi i potrose zbog losije kvalitete materijala, jednostavno odvrnes dva sarafa i ove povaris kao covjek na radnom stolu ili ih opet zamjenis novima. Prije nego sam preko ovog foruma saznao da postoje zamjenske grudi, navarivali smo razne flahove na daske, pojacavali rebrastim zeljezom. Tu dura dvije godine i ajmo jovo nanovo.

Grudi kompletne zamjeni a ne samo trokut od 754. Ista je cjena i grudi i trokuta, bar kod nas u HR i jednom kad skrojis dasku prema grudima, nema problema. Moja preporuka je da nikako grudi ne varis za dasku posto jednostavno nema potrebe za tim. sarafi drze a grudi se ledjima jako dobro oslanjaju na kozlac i nema mrdanja. Ako ikad bude trebalo mjenjati grudi, samo ih skines, ne moras nista vise rezati.

Nasao sam i slike:

3zh9l.jpg

ffcpd2.jpg

Ja sa Rakovicom 65 vucem Leoparda 2*35cm. Slicnih je karakteristika kao i IMT 757. Sve zavisi od toga kakva je zemlja. Najbolje je da pozajmis plug od nekog kolege i vidis moze ili ne moze:ppozdrav:

Ja sam na stari 755 stavio nove grudi na obje daske i pre pre pre zadovoljan sam bio. Ako se grudi i potrose zbog losije kvalitete materijala, jednostavno odvrnes dva sarafa i ove povaris kao covjek na radnom stolu ili ih opet zamjenis novima. Prije nego sam preko ovog foruma saznao da postoje zamjenske grudi, navarivali smo razne flahove na daske, pojacavali rebrastim zeljezom. Tu dura dvije godine i ajmo jovo nanovo.

Grudi kompletne zamjeni a ne samo trokut od 754. Ista je cjena i grudi i trokuta, bar kod nas u HR i jednom kad skrojis dasku prema grudima, nema problema. Moja preporuka je da nikako grudi ne varis za dasku posto jednostavno nema potrebe za tim. sarafi drze a grudi se ledjima jako dobro oslanjaju na kozlac i nema mrdanja. Ako ikad bude trebalo mjenjati grudi, samo ih skines, ne moras nista vise rezati.

Nasao sam i slike:

3zh9l.jpg

ffcpd2.jpg
Lepo uradjeno...meni se menja samo onaj trokut mada je plug malo orao tako da je on jos kao nov.

Nisam pratio, mislio sam da imas ovakve daske. Izvini.

Onda kako su ti i kolege preporucile, kupis dva trokuta i dva nova sarafa zamjenis i teraj. Nikakva varenja i krparije od kako proizvode ova zamjenska prsa za daske.

Ako neko od clanova zna za neki dobar plug ravnjak u vasoj okolini,po mogucstvu 4 brazde,ili jos bolje 4+1...visine bar 75cm,neka mi javi na PP.nadam se da nece nikom smetati moja molba ovde.

Da li vam je nesto cudno na ovom plugu. Nikako ne mogu da ga podesim kako treba, uvek hvata vise. Pomerio sam i kolenastu osovinu. Razmak toskova, na jednom traktoru je 115, a na drugom 130cm.
p2030200.jpg

p2030201.jpg

p2030202.jpg

p2030199.jpg

Nazad
Vrh