Plug - osnovna tema

Slazem se sa Bobom za ceflektore . Mada ove god .kada je jako tesko i nemozes ostvariti dubinu ,mogu se jos spustiti deflektori da bi imali bolju funkciju.

Coci da moze itekako postoje sabloni,pa cak i po uzorku rade,znam coveka koji radi neke stvari za Hudjika.Moram moj plug da remontujem komplet pa pitam da imam neku orjentaciju.Cantavir traze 150e po dasci akorade po uzorku,a komplet glava sa resetkastim daskama i sto ide uz to 220e od 12 do 16 coli.

Auuu Ciro, svaka cast kako izgleda ovaj tvoj Leopard, vuces ga rujom?. Ako uporedimo tvoj i ovaj sto sam gledao, na ovom ima dosta sredjivanja, tako da i ne vredi vise od 250 e. Je li fabricki bio u zutoj boji ili je naknadno prefarban u crveno? Koliko mogu da kostaju daske za ovaj plug i ima li novih uopste. Cenim da za raonike, samoostrece, treba oko 1500-2000 po komadu?

A sto se deflektora tice, slazem se sa Bobom. Ovi su maltene skroz ispravljeni tako da i nemaju neku funkciju. Neznam mogu li se postojeci zakriviti i nekako ojacati pa da zahvataju bolji ugao za zaoravanje?

Bio je zut,ja sam ga ofarbao u crveno sad celo selo kaze da imam IMT plug.. :haha:

Daske ima nove za njega itekako,i ja sam kupio novu jednu (polomio sam je) sad treba i drugu da zamenim i cena je 5000din po komadu...

Da vucem ga sa Bealrusa 820 ko od sale... :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Ne vidim sa tog snimka, ali čini mi se da je to neki od tih starijih kao što je u onim oglasima.Ovaj novi Eurostar je 80cm visina do grede i 100cm razmak između glava, taj ne bi trebalo da guši.

Jeste jaka cena, nisam godište ni gledao.Nov Eurostar je 8500+pdv sa predplužnjacima crtalom i metalnim točkom, tj ima dva točka kao taj u oglasu.

Ima ih i kod nas u oglasima sa sličnom cenom http://www.polovniautomobili.com/oglas5617066/regent_saturn_3/ http://www.polovniautomobili.com/oglas5815012/regent_saturn_110/

Mislim da poznajem covek ko prodaje ovaj plug (iz mog sela). Dobar je majstor (otac i 2 sina radu zajedno), posteni ljudi.

Evo ih dvije slike kako sam ja to odradio:

Vidi se kako sam pocetak deflektora morao "porubiti" posto je spic virio previse i na njega su se hvatali zetveni ostatci i tu se nakupljala i zemlja i korovi i stopalo se, nije zemlja ni dolazila do deflektora.
210wxuh.jpg

Uslikao sam jos slika ali su ispale jako mutne ova je ostala iskoristiva. Vidi se kako je zadnja rupa proslicana da deflektor mogu podizati i spustati po potrebi te se vidi koliko je sad nisko postavljen. Ovako kako je sad podeseno se meni pokazalo fantasticno i nemam potrebu nista mjenjati. Zbog velike "uvrnutosti" samog deflektora sam pod drugi saraf morao postavljati jednu "za broj vecu" maticu koja glumi distancer izmedju nisaca i deflektora. Dakle, ako se odlucite na ovaj korak, naj prije zarezite nosac u visini daske, pritegnite deflektor kako vam pase i tek onda ubacujte ovu "kajlu" koju sam ja pravio od gromobranske trake. Da sam jos vise povinuo nosac i postavio siri umetak ne bi bilo potrebe za ubacivanjem distancera izmedju nisaca i deflektora.
2vl18o1.jpg

Nadam se da sam makar malo pomogao.

Bio je zut,ja sam ga ofarbao u crveno sad celo selo kaze da imam IMT plug.. :haha:

Daske ima nove za njega itekako,i ja sam kupio novu jednu (polomio sam je) sad treba i drugu da zamenim i cena je 5000din po komadu...

Da vucem ga sa Bealrusa 820 ko od sale... :ppozdrav:
Kod mene fabricki crven i ima drugacije deflektore nego kod tebe i Bobe.
Isto jedan "poznavalac" kaze da je to IMT plug:haha:

Au Bobo pa ovo je skroz drugacije nego sto sam imao predstavu o dobrom deflektoru tj mislim na polozaj deflektora . Jasno mi je da treba da skine visak i da tu struju zemlje baci pre ostale sto je okrene daske ...

Ja sam nekako zamisljao da je on kao nastavak daske tj da je iz pocetka paralelan sa daskom da zemlja lako predje na njega i tada da nastavlja put kako je deflektor vodi a takodje ja je gornja strana def dalja nego sto je donja strana . Dali se nakuplja zemlja na spoju def i daske sada kako stoji tj posle porubljivanja ?

Ma kod mene u selu svaki plug koji se prefarba u crveno postaje IMT plug... :haha:

A najaci su mi ovi sto imaju isti plug 20-30 godina i kad odem kod njih neznaju koji plug imaju ustvari nego im ja tacno kazem... Posle se zapitam sam kako su oni uopste kupovali raonike kad neznaju koji plug iamju??? I posle dodjem do zakljucka da ti nikad nisu ni promenili raonike... :haha:

Nista. Ovako postavljen deflektor savrseno odradjuje posao u mojoj zemlji. Ako bude postavljen kao nastavak daske kao sto pises, jako malo zemlje ce doci na njega i nema nista od toga. Vidis da je i ovako vecina zemlje isla po donjoj polovici deflektora a gornja polovica je u cjeloj sezoni radila osjetno manje ali je odradjicala posao korektno.

Po pitanju prelaza zemlje, pogledaj malo bolje prvu sliku, vidi se koliko je gromobranska traka potrosena od strujanja zamlje ispod deflektora i kako je zadnja strana deflektora sasvim malo sazuljana jer i sa zadnje strane ide taj visak zemlje.

Pokusaj vise kombinacija i vidjet ces kako tebi naj bolje pase.

Sto vise razmisljam sve vise mislim da si u pravu . Lepo zemlju def odseca kad naleti na nju i salje je kuda valja a ne onako lep prelaz daska def pa mala neravnina a on lepi .

Ja sam to nekako vise zamisljao kako je Dukej postavio u ovom postu

http://poljoinfo.com/showthread.php?1010-Plugovi-dodaci&p=631973&viewfull=1#post631973

Moj pokusaj je otprilike izgledao ovako

http://www.google.rs/imgres?imgurl=...JVLCKO4LgywPpkYLQDQ&tbm=isch&ved=0CHsQMyhSMFI

A ovde se lepo vidi da je to bilo vise za ukras nego sto je sluzilo ...

Ne znam kakvu zemlju imas i koliko brzo ores ali ovo s tvoje slike moze doci do izrazaja ako ores nekih 14-15km/h da se zemlja uspije popeti uz dasku toliko visoko da ju deflektor dohvati i baci na dno brazde. Dobro si rekao da ovo s tvoje slike izgleda kao ukras.

Samo ih spusti BAR u razinu daske i malo finije im izvuci krivinu "izdaleka" a ne da idu ravno i od jednom se naglo skrenu skoro pod 90° Ni to nije dobro jer zemlaj nece "teci" preko tako naglo ukrivljenog deflektora.

Potrazi slike vogel&noot plugova na internetu i pogledaj kako izgledaju njihovi deflektori. debeo materijal koji se jako tesko ispravlja, dobro povijeni cijelom duzinom i odradjuju posao vrhunski.

Nazad
Vrh