milanristicks
Član
Evo ja se javljam da pogledam taj plug posto je Krusevacka opstina nemogu vise da citam svasta i da gledam razne slike dok se ne vidi na licu mesta mozemo samo da nagadjamo. Nisam neki strucnjak imam 52 godine a orem za pare od svoje 14temozda mogu nesto da pomognem javi se na pp.Bobo, od kad pratim ovaj forum procitao sam mnoge zanimljive stvari,poucne,,,naucio sam dosta o plugovima...naravno da imam jos mnogo da ucim ali taj moj plug stoji tako 30 godina ,svasta sam mu radio pa jos i taa osovina i onda je kraj...Taj sam plug ja kupio nov zajedno sa traktorom Imt 540 jer drugi plug nije ni imao i odmah je pokazao svoju slabost u oranju,,,ore on neku laku zemlju,brazde su neravne...moras skratiti topling da ga nabodes a onda samo ore prednji,,zadnji zaorava....ako postavis zadnji plaz ravno onda nece nikako da ore ni zadnji ni prednji...Sto se stelovanja pluga tice..pozajmljujem plug od brata i nastelujem ga kao i bilo koji drugi ali ovoga nemozes nikako nastelovati...Kad oseti malo tezu zemlju taj bezi iz nje da oranje ne lici ninasta