Plug - osnovna tema

Da pitam ko zna da li su iste glave na leopardu kriva greda i onaj ravne grede (da se tako izrazim) pitam posto sam video da ovaj ravni ima raonike sa 3 srafa ja posedujem krivi i ima 2 sarafa,znaci ako se skine komplet gava sa nosaca dal se moze metnuti na ovaj drugi.Hvala

Da li ima neko (ili jel moze neko da slika) sliku pluga iz pticje perspektive? Zapravo, imam plug imt 754 koji sam kupio pre godinu, dve. Nema sumnje da je zadnja brazda bila kriva i ja sam to ispravio i usaglasio sa prednjom, ali mi na oko ponovo izgleda kao da zadnja brazda bezi levo tj napolje ka neoranom delu.
Iako je nosac odlicno ispravljen, nije bilo nekih rezultata, pa smo onda nosac malo nakrivili da tako mehanicki pomeri glavu pluga ka unutra, ali nije dovoljno.
Kada stavim "lenjir", od grede gadja pravo u vrh spoljne daske, a kada spustam taj lenjir na dole ka vrhu raonika, onda bezi nekih 3cm raonik napolje.

Prilikom oranja, plug bezi u neorano (zadnja brazda grabi vise) a traktor u oranje. Ukoliko preko rucice podesim da zadnja hvata pravo, onda prednja brazda malo radi iz razloga sto je izgurana desno ka oranju.
Kao sto rekoh, to sam sredio, ali se pitam da li je dovoljno vracena glava ili bi trebalo jos da je vracam ka unutra. Hteo bih da to bude sto je bolje moguce, da kada krenem da orem, da ne razmisljam o tome kako ponovo moram u sred oranja da se zezam sa ispravljanjem..

Evo slika pre ispravljanja, ali nemam nazalost kod mene trenutno slike sadasnjeg stanja.

Ovo je prednja za koju se pitam da li spic raonika dobro stoji, ili bi i prednja morala malo unutra.

Zato bi mi pomoglo ako neko ima plug koji sigurno nije kriv pa da slika iz pticje perspektive da vidim gde spic raonika stoji u odnosu na gredu.

Ovo je moj Rabe Supertaube. Mozda i najbolji od ovog Nemackog proizvodjaca. Mnogo jak plug.
2014-07-18-110438.jpg
2014-07-18-110457.jpg
2013-10-16-173111.jpg

Pa to je posle 4 jutra oranja na 35 stepeni .....hvala na čestitkama. Fali mi jedna lopatica od pretpluznjaka, pa sam skinuo komplet da mi ne gusi sa slamom. Visina je 80 cm ,razmak tela je 95 cm. Ruja se dobro ponasa sa njim namestio sam ga na 3x30 cm . Tek kad smo ga kupili primetili smo da su na njemu novi plazevi, nove grudi dasaka, a raonici su 10 % potrošeni na njemu.

2lleq1u.jpg

w8oqky.jpg

Oranje naizgled ne deluje lepo ali je ista dubina i lepo slaže , skinuo sam kažem taj zadnji pretplužnjak a nema deflektor pa baca slamu od gore . Daske su se 90% očistile tek posle 4 jutra jer je dosta vlažno.
or4ima.jpg

@Dragan 18
Video sam te juce to je negde bilo oko 16-16i30 taman smo te obisli na izlasku iz sela. Dobar izbor pluga pogotovo sto je ocuvan i ima varjabilni zahvat te ga mozes u svim uslovima prilagodjavati da traktoru bude lakse. :ppozdrav:

Nazad
Vrh