zombie_666
Banned
Kakvi li lemeši idu na njeg, koja je to marka uopšte? Onako na slikama djeluje OK, konstrukcija nije slabašna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Perhan @" Smanji ribu"Pa sad za carinu mozda i nije toliki problem das nekome kod granice 10 evrica i on ti preko granice sa traktorom preveze i kaze odo pomoc orat nekome i to je to mi smo tako radili.
ne znam nisam se raspitivo jer nisam zbog njeg dolazio a plug je djelovao solidne konstrukcije recimo kao oltKakvi li lemeši idu na njeg, koja je to marka uopšte? Onako na slikama djeluje OK, konstrukcija nije slabašna.
Perhan @" Smanji ribu"
Spasoje mlad si ti jos, naucices. Ako nisi znao ima jedan covjek (kod Badovinaca) sto prevozi svasta i mi smo mu placali 10 evra za svaki put kad nesto prevozimo posto se znamo sa njim. Tako da nemoj da mi govoris da lazem kad ne znas sta i kako je bilo.
![]()
Ipak bih rekao da se radi o stelanju zahvata prednje brazde, u zavisnosti od traktora koji ce vuci taj plug... Taj sistem imaju svi bolji proizvidjaci plugova. Vario plugovi imaju i mahanicko i hidraulicno stelanje zahvata prednje brazde, iako mi ne ide u glavu sto ce im hidraulicno stelanje. jednom ga na sarafu "nadjes" da ti pase prema traktoru i vario sistem sam siri i skuplja prednju brazdu koliko i ostale. Prednost hidraulicnog stelanja prednje brazde vidim tek kod ljud koji imaju njive i na ravnom i brdovitom terenu, pa tako kompenziraju "bjezanje" pluga niz stranu, ili ako ce s istim plugom orati vise razlicitih traktora, pa da se na brzinu da postelati.Za normalnog korisnika je dovoljno stelanje preko vijka, sto mi se cin ida plug sa slike ima.
plugovi koji imaju mogucnost oranja "On/Off land" imaju spoj grede i piramide drugacije izveden, tj jedan sistem paralelogramskog poluzja koji spaja piramidu sa gredom pluga negdje otprilike iza druge brazde i preko tog paralelograma se plug izmice u stranu za on-land oranje
Na ovom video se lijepo vidi taj sistem an 7:30