radjevina
Član
Shvatite vec jednom,mi nemamo drzavu,to je samo ekspozitura transnacionalnog kapitala.Evo jedan reprezentativni primer:
http://www.dw.com/sr/bukvar-za-masne-profite/a-43949670
- - - - - - - - - -
Neverovatno je poverenje koje srpski seljak ima u drzavu.Samo slepci ne vide da ovaj sistem radi protiv njih.Bar vi na jugu vidite Veliki Trnovac,to vam je slika drzave Srbije,toliko ona vredi.
Adresa na koju treba da se obrate predstavnici malinara su centrale Cropsa,Descura itd.Njih treba ponizno da zamole za milost.A ne da ih iritiraju tako sto se obracaju Vladi da ih na nesto natera.E pa nece tek tada,samo hoce da nam pokazu koliko je mocna nasa Vlada.
- - - - - - - - - -
O tim mantrama o ponudi traznji ne bi trbalo da trosimo reci.Nismo deca,vreme bajki smo valjda prevazisli.Naravno da to tako u praksi ne funkcionise.Smesno je i pomisliti da Srbija moze da istupi iz CEFTE ili SSP-a bez tragicnih posledica za one koji bi takvu odluku doneli.A o tome upravo pricamo kada pominjemo uvoz.Cena u novembru,nikada to necemo dobiti,opet iritacija mocnih da nas zgrome.
Jedino dogovor poput onog sto su napravili Poljaci.Da nas puste da zivimo,a mi da prihvatimo da uzimamo njihove traktore,prikljucke,hemiju itd. za debele cene,a Srbija da pristane da daje velike subvencije za to jer sami bez sufinansiranja to ne bi mogli kupiti.
Svaka na mestu,evo Krupanj,odakle sam ja...i Bog gazaboravio.Da nije bilo poplava ne bi se ni čulo za njega,mučan seljak sta ce,daj sta das vajda je.