Hvala kolega..sta drugo reci na ovo sto si napisao.Srbin bitno je da se ti dobro zabavljas i da ispadas pametan pred auditorijumom, a to sto ides van teme ,nije ni bitno.
A inace sta kaze gugl, jel ima jos nekih podataka?
A da pricamo o malini,mada koga jos briga za cenu ako je vec napusio nekoga, ima ponos pa moze da ga i popusi ako mu zatreba.
Ako mislis da je lako naci zvanicne informacije drzavnih organa o izvozu, uvozu, prosecnoj ceni, kolicinama..a da je vezano za malinu zasto ne probas da ih nadjes ili mislis da one nisu povezane sa formiranjem cene?
Moje je misljenje da sve to utice na cenu isto kao i namerno dizanje panike pisanjem o "stopiranom izvozu", "hiperprodukciji", "punim hladnjacama", "sunovratu cene maline na svetskom trzistu sa tendencijom daljeg pada"..itd zato se trudim da demantujem te price koje ovde plasiraju ljudi kao pp ili Gvozden a zbog kojih nas cela Srbija pljuje u komentarima cim se pomene cena maline ili protest.
Mogu i ja da pisem kao pp ili Gvozden(dok moderacija ne reaguje) i da to sto pisem "dokazujem" tako sto cu da kazem"verujte mi ja sam veoma kompetentan" ili "sta ja imam tebi da dokazujem" onda bih i razumeo i prihvatio ovo sto si napisao a ovako,jbg sta reci..
Ono sto je meni receno o ceni kod nas je da ce se krenuti sa 120din kao i prosle sezone.Mondi inace ceka sa akontnom cenom i ne izlece skoro do pocetka berbe.
Nezvanicna informacija je i da se Mondi dobro spremio za otkup maline i da je zbog toga odustao od otkupa jagode da ne bi dosli u situaciju kao prosle sezone kada su deo maline skladistili i kod "Pantelica".
Ako bude nekih promena napisacu a do tada,sto jednom rece @pole, "samobanovacu se"..