@Srb1n
Odlicno izvlacite moje reci iz konteksta... Posto sve znate ponudite resenje? Ja resenje imam ali vremena je sve manje jer ljudi nece da se pokrenu. Pisete mi stvari a uopste niste u materiji imate pogresne informacije jer imate pogresne izvore. Evo jos jednom kacim slike gde sam bio:
https://imgur.com/a/75Fes
A vi mi recite, da li ljudi koji dolaze na jednu ovakvu manifestaciju znaju koje su trenutne cene maline ili ne? Da li oni mozda kupuju nasu malinu? Da li verovati vise njima (razni preradjivaci voca, trgovci, distributeri itd) ili nasoj statistici?
Nista ja nisam izvukao iz konteksta nego sam tacno preneo sta ste rekli pa ako vam to sada ne odgovara sta da se radi...
A sto se slika tice jos malo pa ocekujem i neku sa letovanja.
I naravno da vise verujem Upravi carina i Antimonopolskoj komisiji nego vama.
Nazivati Upravu carina i Antimonopolsku komisiju "pogresnim izvorima" a pozivati se na slike sa sajma...stvarno me lepo nasmejete.
Resenje sam ponudio,pisao sam o tome mnogo puta ali vama ono odgovara u delu koji se tice proizvodjaca(ostrija kontrola i uvodjenje sistema poput kreditnog biroa.. znaci oni koji "muljaju" sa hemijom ili ne postuju higijenske norme ne mogu potpisivati nove ugovore o otkupu) ali vam ne odgovara onaj deo koji se tice hladnjaca jer bi uvodjenje transparentnosti u njihov rad bilo lose za "biznis".
Tako vi ne znate kolike su povrsine pod malinom,koliki je prinos po hektaru,koliko se uvozi,koliko se izvozi,koliki su skladisni kapaciteti,ko prepakuje uvoznu malinu i izvozi kao srpski proizvod...cisto muljanje u magli.
Kad se nista ne zna vi mozete da poturate kakve hocete podatke i "podatke",unosite paniku kako su hladnjace pred kolapsom pa da se proizvodjaci strpe jos koju godinu dok se ne otplate dzipovi pa ce onda da bude bolje..ako ne sledece godine onda sigurno u godinama koje slede..
Zasto se hladnjace ne udruze pa naprave pogone za preradu?
Kazete kako smo mi lenji i inertni a hladnjace 40 godina prodaju samo sirovinu.
Sto ne naprave sok i dzem od tog griza pa neka mu povecaju vrednost x10,ali NECE zato sto se i sada zaradjuju lepe pare bez mnogo truda.
Uvezes malinu iz SVIH zemalja u okruzenju,vec sortirana,zaledjena,spakovana...stavis nalepnicu Product of Serbia,razliku u dzep i kez od uva do uva.
Pa se posle cudite i pozivajte na demokratiju kad malinari "prepeglaju" provokatora na protestu u Arilju.