Pioneer hibridi

P 1114 mogu slobodno da probaju svi koji imaju malo bolju njivu . Treba ga sejati malo gušće dobro podnosi , ja sam prošle godine posejao na 21 cm , svako zrno niklo i dao je rod oko vagon zrna po ha . ( imao sam samo dva džaka semana) .

Kod mene u kraju hvale F38, cak mi je i promoter jedan iz kraja preporucio njega za vrsenje, citao sam dosta i prethodnih stranica, ali jos jednom da pitam...kakva su vam iskustva? Inace, je l zna neko gde moze da se nabavi ovaj novi AquaMax, cujem da ga niiiigde nema....

P 1114 mogu slobodno da probaju svi koji imaju malo bolju njivu . Treba ga sejati malo gušće dobro podnosi , ja sam prošle godine posejao na 21 cm , svako zrno niklo i dao je rod oko vagon zrna po ha . ( imao sam samo dva džaka semana) .
Pa na koliko da ga sejemo?Na 20,4 cm mislim da je puno s obzirom na FAO grupu 660 cini mi se...Ja mogu da ga sejem na tih 20,4 a posle na 22,7...Ja imam 90% njiva 1 klase,tako da nije problem za zemljiste i djubrenje,samo da:kisa: i bice super!

Da f38 isto dobar hibrid , sejem svake godine AquaMax nećeš naći nigde . @ Savato Posej nešto na 20.4 i nešto na 22.7 , nemoj ni gušće ni ređe ........

Da f38 isto dobar hibrid , sejem svake godine AquaMax nećeš naći nigde . @ Savato Posej nešto na 20.4 i nešto na 22.7 , nemoj ni gušće ni ređe ........
Kako ce to da se bere,cuo sam od drugara koji ga je sejao prosle godine da mu se dosta krunio,kaze mora imati barem 40% zelene lisne mase kako se ne bi krunio...Ili oko 30% vlage,sto i nije tako strasno za ambar!Hocu probacu tako...@Peet mislim da je oko 5.000 ne tretiran

Kako taj p1114 otpušta vlagu u realnosti?Može li se skidati u zrnu sa očekivanjem neke normalne vlage?

Nemogu da prosudim jer sam imao samo prošle godine , ali mislim da može da se bere i da se skida u zrnu.

Zasto je tako skupo seme?? Nije mi jasno i dalje...za te bolje sorte je cena 5.500 din po kesici!! Za katastarski lanac treba 1,5 kesica tj oko 8.500din!!! :(

isto sam imao prosle godine ali sam redje sejao na 23.5cm dobra agrotehnika,oko 22 aprila posejao jako lepo niklo, najlepse je izgledao do kraja a na kraju nista od roda nije bilo max 500 kg/ha......malo sam se razocarao....:sta:

u prošloj godini nemožemo suditi o kvalitetu bilo koje sjemenske kuće.Godina je bila za većinu katastrofalna,ja lično nisam imao zadnje 3 godine rod kao prošle što ne znači da će ove godine biti tako.

danas mi je stiglo seme t56 i p1114... trebao sam i uzeti i d11 ali mi je dobavljac savetovao da ga ne uzimam posto su mu klijavist i energija losi!

brine me sadrzaj bolesti,oni ce reci ma nije to nista ali kada zarazis zemljiste onda si nadrljao.A debelo naplacuju seme pa sto ga onda placam tako skupo kada je zarazeno.

Opet sejete ta sranja americka ,pa zar nevidite sta vam uvaljuju

A sta da sejemo NS? Pre deset godina, mozda i vise, ni na kraj pameti mi nije bio ni jedan strani proizvodjac semena. Sejali smo ZP 677, NS 640 i neizbeznu NS TISU, i kukuruza ko sodera, nemoz obrat. A kasnije svake godine sve losiji i losiji prinosi, i prosle godine sam imao NS samo na jednoj njivi sa prinosom od 2.5 tone klipa po jutru, dok je PIONEER rodio 3 tone po jutru, ali zrna. I sta tu vise da se prica?

Nazad
Vrh