Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo tu ces naci odgovore na tvoja pitanja. http://srbija.pioneer.com/Proizvodi/Kukuruz.aspxJel iko sijao M34,A24,R10 ili B23?Planiram sijati malo vise od 3 hektra pa me zanima kako se pokazao,to trenutno imaju u poljoprivrednoj apoteci a nisam pitao moze li se naruciti ista osim tih sjemena.
Evo da malo pobijem i sam sebe.Danas sam obišao neke parcele sejane sa ovim hibridom.Između lepo niklih zrna , u prazninama,ima zrna koja nisu uopšte krenula.Utvari pustila su sva zrna žile i to duge i po 10cm ali vrh nigde nije ni krenuo ka gore.Doneo sam par takvih zrna do komšije zaštitara.Čovek je odmah rekao:to je samo seme Pionira.Ja mu pre toga ništa nisam rekao o kojem semenu se radi.Kaže da su kod njega u firmi presevali 30ha upravo zbog ovoga što se i kod mene dešava.Radi se o lošoj energiji klijanja.Znači ne o procentu klijavosti nego procentu energije klijanja.Nicanje F73 mi se jako sviđa.
Ima toga i kod mene na V74, samo mislim da je to losa energija plus uticaj hladnog vremena. Mada tu pojavu imam i na LG AgristeruEvo da malo pobijem i sam sebe.Danas sam obišao neke parcele sejane sa ovim hibridom.Između lepo niklih zrna , u prazninama,ima zrna koja nisu uopšte krenula.Utvari pustila su sva zrna žile i to duge i po 10cm ali vrh nigde nije ni krenuo ka gore.Doneo sam par takvih zrna do komšije zaštitara.Čovek je odmah rekao:to je samo seme Pionira.Ja mu pre toga ništa nisam rekao o kojem semenu se radi.Kaže da su kod njega u firmi presevali 30ha upravo zbog ovoga što se i kod mene dešava.Radi se o lošoj energiji klijanja.Znači ne o procentu klijavosti nego procentu energije klijanja.
Hladnoca ga ubija,krenuce na gore kad zaprzi sunceIma toga i kod mene na V74, samo mislim da je to losa energija plus uticaj hladnog vremena. Mada tu pojavu imam i na LG Agristeru
Kako moze takvo pitanje da se postavi?Dokad se mogu sijati A24,M34 i R10 hibridi?Planirao sam za par dana ne znam jel kasno?
Isti slucaj i kod mene sa D11, na istoj parceli sejan i t56 koji je nikao 100 %. D11 domaće dorade, T56 je iz USA.Juce sam obisao njive gde je posejan N-43,nicanje oko 90% energija je po meni jako slaba naspram Poncha(LG) koji 100% nikao,Istog dana posejano i valjanvi iz Pioonera su nam opet nesto gurali iz prosle godine.
![]()