Pioneer hibridi

E drago mi je da je neko ovo napisao.Znao sam da se tako radilo u mojoj blizini ali nisam hteo da napišem da ne ispadnem "pametan".

Ja se sećam semena Colombe od pre 7-8 godina. Bilo je iz Madjarske i kao da je ručno birano, svako isto, trouglasto što znači iz sredine klipa. Kod nas sada često budu sami ovršci. Jedne godine smo na jednoj parceli posejali Colombu i NS-640. Odmah posle setve bilo nevreme i njiva je bila kao beton. Colomba je nikla preko 80% a NS ni 10%. Toliko o nekadašnjem kvalitetu Pioneer semena.

Colomba je proslavila Pioneer na ovim prostorima.. To seme kako je krenulo, ja sam mislio da ce do danasnjeg dana zatrti svu konkurenciju u Srbiji. Medjutim-mi smo poceli da ga doradjujemo ( ostalo je istorija)...
Nemojte se bojati Pioneer-a iz uvoza, ali bezite od naseg sto dalje... Pogledajte prvo tzv. cetvrtu grupu Pioneera, ako vam tu nesto ne odgoovara, menjajte semensku kucu!

Inace, sto se tice sitnog semena, to nije losa, vec dobra osobina semena!!! Dokazano je da sitno seme ne daje manji prinos od krupnog, niti ima manju energiju klijanja, jedino se tezi ka sitnom semenu zbog brzeg klijanja. Naime, sitnije seme zahteva manju kolicinu vode, koju treba da usvoji, da bi klijalo, pa samim tim u stresnim uslovima, koji mogu vladati u vreme setve, sitnije seme ima vecu sansu da prezivi..

Da li je neko sejao A46?kakva iskustva imate sa njim,gledam rezultate ogleda,i u skoro svim ogledima gde je sejan dao je najbolji prinos

posle puno razmisljanja i premisljanja ,izbor pao na k67 puna doza ponco , i 02 .

neki dan na seminaru promoter reče da ukidaju B-08 pa me čudi kako ima za naručiti a sjemena tretisana sa svim zaštitama ide pod nazivom Premijum.A što se tiče hibrida K-67 kod mene će ići na 40% površine jer mi se jako dobro pokazao prošle godine u onako katastrofalnim uslovima

Od Pionira bilo koji hibrit je dobar ali da nebude domaći već uvozni,ako je proizveden kod nas onda je velika nula. A sve teže se nalazi strano seme, pa ja prelazim na Dkc i singentu

Prvi put posle 5 godina nema pionirovog ni jednog hibrida na mojim njivama, a nema ni na njivamo od jos dosta ljudi.
Prvi put da me Rade Krzman(promoter) nije obisao u toku zime i rekao sta ima novo.

Nazad
Vrh