Pioneer hibridi

K-67 se pokazao kao jedan od najprinosnijih Pionirovih sorti kukuruza, barem u našem kraju.

Meni je svejedno koja je vlaga jer ga sušim, ali uglavnom gledam da vlaga ne bude preko 20-22%.

Pa za njih znam da su počeli strašno da sve fušeriraju ali mislio sam na kombinat iz mog mesta.Znam da su se dešavale greške metličenja koje nisu smele pa su se potom da bi kontrolori primili polja zvali kastriksi da odrade posao.Pa pošto su visinske razlike u stablima bile velike kastrixi su neke sekli kako treba ,a većinu ili jako ispod metlice ili ostavljali metlicu.Tako oprašeno seme između očeva i majki apsolutno nije ono što nama treba da se proda kao čist hibrid.Ne bih dalje da pišem o tome ali su recimo ta polja(68ha) bili baš F02.A o greškama u zaštiti......:sta:

Dok sam isao u srednju i osnovnu isao sam da zakidam metlice sa drustvom na nasu zadrugu. Apsolutno nijedna metlica nije ostala u polju. Radilo se za NS hibride, kasnije za AS. Tako da ako se nesto ovako desava sa Pionirom onda je to sramota za njih.

Ja sam bio jako zadovoljan saF38 nesmem ni da kazem koliko je rodio mozda neki nebi ni verovali,ni ja nisam imao takav rod jos nikad. Uglavnom preko 7t kj.Osim ovog hibrida nameravam jos v74 ionaj9494 za vrsidbu .Ne isplati se sejati Pionire ako nisu iz prve grupe (mislim strane) po mom misljenju.

Pa za njih znam da su počeli strašno da sve fušeriraju ali mislio sam na kombinat iz mog mesta.Znam da su se dešavale greške metličenja koje nisu smele pa su se potom da bi kontrolori primili polja zvali kastriksi da odrade posao.Pa pošto su visinske razlike u stablima bile velike kastrixi su neke sekli kako treba ,a većinu ili jako ispod metlice ili ostavljali metlicu.Tako oprašeno seme između očeva i majki apsolutno nije ono što nama treba da se proda kao čist hibrid.Ne bih dalje da pišem o tome ali su recimo ta polja(68ha) bili baš F02.A o greškama u zaštiti......:sta:
Sad ste me utesili, kupili smo 3 kese F02 :sta: :osmeh:

Najskuplje uvoze. Cim se dohvate da ga sami rade upropaste seme. Mada N01 i K67 iako su iz domace proizvodnje su bili odlicni.

U cetvrtak 19.01.2012 u 11:00 h Pioneer seme Vas poziva na prezentaciju svojih proizvoda.Prezentacija ce se odrzati u svecanoj sali "ZORICA" u Subotici

ja sam imao neki ogled prosle godine.Sto se tice kvaliteta semena, posebno sam sejao onih sto metara sto ja na asfalt,za to sam dobio seme ko stakleni biser. To je bilo madjarske proizvodnje.A za ostali deo domace.Razlika je bila uocljiva preko cele godine.

Nazad
Vrh