Pioneer hibridi

Ni dok je furadan bio u prometu nisam imao uginuća a kamoli sad kad ga nema tj kad se tretira sa slabijom hemijom.
 
Ајд напишите неке карактеристике Пионира П0164 ови што су га имали. Какав је на стабљици , како стоји са влагом , на колико га сејете ?
 
Ајд напишите неке карактеристике Пионира П0164 ови што су га имали. Какав је на стабљици , како стоји са влагом , на колико га сејете ?
Stabljika nije visoka, klip je isto nisko, ako dune neka vetrina uglavnom lomi stabljiku iznad klipa. Alibi hibrid, daje standardne prinose, nešto veća vlaga od ozbiljne konkurencije, oko 1%. Sejao sam ga na 19,6 cm i imam rezultate iz mikro ogleda pošto ga ne sejem mnogo...
Ovde nemoj gledati vlagu, pala je neka kišica a promoter insistirao da se skida...
 
Видим из огледа да је и Н01 ту и то са лепим приносом ,оћеш га сејати и ове године
 
Gledao sam ga dva put, al moracu i treci. Bas se tiho cuje, ja jos preko tel slusam agonija, al sam obratio zato paznju na kucice i macku :haha:
 
Ja sam P1114 sijao pretprošle godine i sticajem okolnosti ga skinuo u zrnu, okasnio sa berbom u klipu a jesen bila suva, vlaga pala na 13.6-13.9. Nikad u životu nisam vidio da kukuruz može onoliko da rodi. Na parceli kod rijeke je bilo 15 tona po hektaru, u brdu oko 13,5-14 tona. Zrno je bilo vrhunskog kvaliteta, jako krupno i lijepo na oko. Koliko me sjećanje služi, to je najbolji kukuruz koji sam imao u životu. U silosu sam imao 32 tone, na garaži prikolicu od 4 tone i još jednu prikolicu od 3 tone koju nisam imao gdje da stavim već sam ga trošio iz nje i posle uvrećao što je ostalo (imao 8 bikova tad velikih pa su jeli kao gusjenice), sve sa 2.8ha. Dobio je dozu djubriva nenormalnu, 500kg Urea pred sjetvu+500kg 3x16 u sjetvu+600kg KAN prihrane+prihrana preko lista kod prskanja (sve po hektaru naravno). Prodao sam od njega 30 tona po 330KM/t ili 170 E/t i dobio nešto preko 5000 evra, nikad mi se nije neki hibrid tako isplatio.
Ne smijem nažalost opet da ga sijem jer je preliki FAO, šanse da se ponovi onakva jesen i da se osuši na njivi su u rangu dobitka na lutriji a nema mogučnosti sušenja u mom kraju.
 
Spominjao sam na temi Kukuruz 2020 isti problem sa kvarenje kukuruza u klipu na njivi koji sam imao sa OS Tomasov prošle godine, isto ostao uspravan jako dugo (pred sami vršaj počeo klip da pada iako je vlaga spala na 14 i manje), mislim da je to bio razlog.
 
Nazad
Vrh