Pioneer hibridi

MIRBAN do ove godine prema analizi nije trebalo mesano, a ove godine prema analizi treba 500kg 15ice, 375kg mapa i 175kg uree???? Sta je bio usev posle godine?

Ja sam hteo da ga probam 0164 ali kad sam video klijavost 93% i energija 91% ja odustao a seme proizvedeno 2019.

Исто од њега одустао не због слабе клијавости него због сонида.Него шта би са оним зеленим картонима јел има тога с њима треба да је око 500дин јефтинија врећа

P0023 trpi mnogo surovije uslove proizvodnje tokom godine i može ici i na nesto slabija i losija zemljista.P0164 je jedini Pionirov hibrid kojeg sejem,ostatak je dkc.Hibrid je top ali mu trebaju i takvi uslovi.Prosle godine sam ga imao na parceli koja se redovno djubri stajnjakom (svake 5-6) godine i tu je rodio 8050 kg/kj sa vlagom od 16%.

P0023 trpi mnogo surovije uslove proizvodnje tokom godine i može ici i na nesto slabija i losija zemljista.P0164 je jedini Pionirov hibrid kojeg sejem,ostatak je dkc.Hibrid je top ali mu trebaju i takvi uslovi.Prosle godine sam ga imao na parceli koja se redovno djubri stajnjakom (svake 5-6) godine i tu je rodio 8050 kg/kj sa vlagom od 16%.
Koliko izvezete stajnjaka po ha na 5 godina?

Послато са SM-J730F помоћу Тапатока

Pravo dobra cena! Jel to na mišiće cena, količinu ili svakako sarađuješ sa tom firmom pa su ti dali tu cenu? Pitam jer kod nas je 5800 din + 1% mesečno na agrorok. A ako ta neka firma ima zaradu na 5400 onda ovi sa 5800....
Ustvari može i na pp.

Cika jova predusev je bila pšenica. A Milos 539 je u pravu. Ovo je količina za 2,5ha. I prema toj istoj preporuci je bilo da treba ukupno 225kg/ha čistog N. Po meni je to jako mnogo. Zato sam odlučio da dodam još 200 kg/ha uree. Mislim da je to oko 170 kg/ha čistog N - kad se sav bačeni N preračuna.

Ma to se neko debelo zajebao sad dal u prvom dal u drugom slucaju-uzorku- vrlo verovatno u drugom, sad dal prilikom pripreme uzorka il prilikom analize, al ovakva drastična razlika nema blage veze s mozgom

Cika Jova zvao sam ove što su radili preporuku i rekli mi da su napravili grešku za N i da je dovoljan količina uree 200 kg/ha. Mislim da im je greška nastala jer nisu oduzeli azot koji se dobija zaoravanjem stništa. Za P i K se slažem s njima.

Juče išao da gledam cijene, htio da kupim P0412 ali nema njega u ponudi nigdje, sledeći koji mi je pasovao je P9911 ali stvarno su pretjerali sa cijenama, vrećica od 96KM/49EUR/5769RSD pa do 102KM/52EUR/6130RSD, kao tretiran nekim biostimulatorom pa skup, ima i tretiran sa insekticidom i oni su oko 120KM/62EUR/7212RSD, naručuju se, plaćaju unaprijed i čekaju desetak dana. Da napomenem da ima baš mnogo sjemena od prošle sezone u ponudi sa novim deklaracijama no cijena je i njima ista iako nisu tretirani tim biostimulatorom.

Zbog svega toga odustajem od Pioneer-a.

Nazad
Vrh