Pioneer hibridi

Kod mene uopste nije bio superioran,naprotiv.T56 ga je oduvao u svakom pogledu.Ovogodisnji prosecan rod kukuruza 3362 kg po kj (zrna).

Kod mene je nakraju B23 ispao najbolji sejem ga vec 3-4 godine njemu ne smeta ni kisno vreme ni susno uvek sam imao solidan prinos AL HOCE DA GA VATA CRVENILO.

Prica od prije dva dana, rodjak koji se dosta bavi uslugama, vrsao u jednom mjestu tu u okolini uz samu rijeku Drinu. Tu je zemlja pjeskovita jako i uvijek ima vlagu, uz full djubrenje , navrsao je sa 0,6 ha 8,8 tona zrna, bruto, znaci bez ikakvih odbitaka. Radi se o B23.

Pogledajte tabelu sa ogleda od KR. pa c'e te videti da nije bas dobar u otpustanju vlage .On je stara kuka i na njegovoj platformi i su selektirani drugi koji jos brye otpustaju vlagu.Nesto slicno kao NS 640 i 6010

Bikacan ako moze jos koji podatak - kakva je zemlja,agrotehnika,gustina setve,nicanje,jel nasa dorada i cisto orijentaciono koliki je bio prinos?

Zemlja peskovita, zaorano 70-80kg mapa po kj a u prolece 100 kg uree, posejani na 19 cm, nicanje podjednako mada je colomba je malo kasnila za f73 i u nicanju i u pocetnom rastu. Do pocetka zetve su i jedan i drugi bili u odlicnom stanju, a posle je f73 poceo da se susi. Colomba je malo duze bila zelena. Prinos 1000-1200 kg/kj.

Pionir bi za 2013 tebalo da ima u ponudi Aquamax hibrid p0216, koji bi trebalo da bude najtolerantniji na susu od svih do sad.
I nece biti gratis vreca za 2013

[video=youtube_share;PKzCyG1YHfM]http://youtu.be/PKzCyG1YHfM[/video]

Zanimljivo je da tako brzo dodje , ovo je baš nov hibrid i u USA je definitivno GM , što ne znači da će ovamo biti .

Hmm , još zanimljivije , taj 0216 je izgleda definitivno Bio-tech , otkud onda u Srbiji ?

102 dana , znači nešto kao kasnija 300 grupa ili rana 400 zavisno od područja.

večeras u mesnoj zajednici Uljma pioneer imao prezentaciju,aquamax u ograničenim količinama,samo ko ga kupi u januaru moći će da računa na njega dok kasnije jako teško,rečeno nam je da semena nema dovoljno i da nema gratis vreća,popunjavali smo formulare tipa koju sortu i na koliko hektara ćemo sejati,cene će sigurno biti veće oko 25%...ujedno bila je prezentacija rajfajzen semena,bayer otrova i eurofertil đubriva,svi su saglasni da će cene na proleće biti veće...prezentirali su i klimatska predviđanja za narednu godinu,po svemu izloženom neka nam je bog u pomoći.

Pa trebalo ste im reci, ako je vec tako losa prognoza, onda nam nista od toga nista nije potrebno, posebno jer su te firme najskuplje u bransi.

Samo ne žuriti sa kupovinom.Kod nas je preko 50 % pod pšenicom i samo one kuće koje na vreme obore cene nešto će prodati a oni koji budu držali cenu će ga vratiti odakle je i došao.

večeras u mesnoj zajednici Uljma pioneer imao prezentaciju,aquamax u ograničenim količinama,samo ko ga kupi u januaru moći će da računa na njega dok kasnije jako teško,rečeno nam je da semena nema dovoljno i da nema gratis vreća,popunjavali smo formulare tipa koju sortu i na koliko hektara ćemo sejati,cene će sigurno biti veće oko 25%...ujedno bila je prezentacija rajfajzen semena,bayer otrova i eurofertil đubriva,svi su saglasni da će cene na proleće biti veće...prezentirali su i klimatska predviđanja za narednu godinu,po svemu izloženom neka nam je bog u pomoći.
Svaka cast Pioniru ali ja necu kupovati njihova semena iz mnogo razloga...Jedan i najveci radio sam 4 godine u sem.centru u kojem se doradjuju njihovi hibridi i znam kakve su propuste imali...Ne kazem da drugi nemaju,ali barem ne znam.Ovo znam pa ne moram,jedino neki uvozni npr P1114

Nazad
Vrh