Pioneer hibridi

Ja sejem samo Coloba i Florencia... Koje mi vi predlazete druge u rangu ovih navedenih? Hvala.

ja prodajem zasad na kg kolko predam tolko mi plate kao i svima tako da zasad o tom gmo nemora da pričamo kad drzava ne gleda štaje šta zašto bi proizvodač toje isto kao bolje je ručno kopati kukuruz al zašto niko ne kopa nego svi prskaju?tako da kadse bude plaćo kukuruz po nekim drugim merilima onda bi bila druga priča a svaki proizvodač gleda da dobije što više

Naravno da ne zaostaju, nego reklama i naš mentalitet da je sve strano bolje od domaćeg, čine strane hibride boljim od domaćih.

80,000 zrna je 127,5 eura + pdv......1 pakovanje = 3.2 pakovanja Pioneera

Mi cemo definitivno sejati ove godine i Pioneer i Dekalb i to na dosta parcela cu posejati pola-pola i mericu prinose pa cemo videti razliku. Naravno iste FAO grupe na parceli

Ja sam sejao ove godine probao DKC [(mislim da je bio 5143 ili ovako nesto) uzeo sam 2-3vrece a ostalo swe swe pionir (F73, F38, V74, N01, R10 i u najlosiju njivu colombu)] i sejao sam pored F73. Nista nisam merio samo sam gledao kolko ima u bunkeru. Malo vise je dao pionir za nekih 100-150kg u jednom krugu sa 8rednim adapterom. Kod mene od ukupne povrsne 98% ce biti pionir (F73, F38, V74, N01 nista vise) a probacu opet i neki DKC.

80,000 zrna je 127,5 eura + pdv......1 pakovanje = 3.2 pakovanja Pioneera

Mi cemo definitivno sejati ove godine i Pioneer i Dekalb i to na dosta parcela cu posejati pola-pola i mericu prinose pa cemo videti razliku. Naravno iste FAO grupe na parceli
Probja ti negde singentine hibride Heliko,lucijus i sicoru pa ces videti da ovi Pioniri i dekace samo imena koja nisu nista posebno.ja sam mislio da sejem N01 ali na ove cene hvala lepo.

probam i ja svasta svake godine , ali na kraju uvek ostanem na pioneer-ove hibride, sto se semena tice strogo obavezno samo seme provereno, za cardak N43, a za vrsidbu V74, F73(prve pare) i nesto za probu od novih

Od ovih Pionira sam sva tri imao dobri su zaista ali meni je bio najboljiF38 slobodno probaj

ma Pioneer je zakon,sejao sam sve i ZP i NS i KWS,pa probao i LG nahvalili mi tu neku Sicoru,ma kad uzmem Pioneer i još sa Ponchom ma ništa nemislim a uspeh zagarantovan.
Moj favorit za berbu je N43 sila od kukuruza i kad ga okrunite na leto on još uvek žuti se kao zlato
a za kombajn D11,T36,T56,B08,F38 i to malo čudo koje uspe i na najgoroj zemlji pa čak i kada malo voda leži na parceli,čudo zvano K67!!!

ma Pioneer je zakon,sejao sam sve i ZP i NS i KWS,pa probao i LG nahvalili mi tu neku Sicoru,ma kad uzmem Pioneer i još sa Ponchom ma ništa nemislim a uspeh zagarantovan.
Moj favorit za berbu je N43 sila od kukuruza i kad ga okrunite na leto on još uvek žuti se kao zlato
a za kombajn D11,T36,T56,B08,F38 i to malo čudo koje uspe i na najgoroj zemlji pa čak i kada malo voda leži na parceli,čudo zvano K67!!!

Sycora nije LG vec Singetna i na parceli gde sam je imao bilo je 6500 kg. po kj.

Kod mene je K67 bio za skoro 10% bolji od F38. Ljudi se zale na B23 a kod mene on bukvalno svake godine isto rodi...nebitno susna ili kisna godina bila. N43 je zdravo dobar hibrih i dobro uspe i na losijim zemljama sa manje djubriva samo ako su padavine dobro rasporedjene.

Sto se tice setve za ovu 2012. godinu, ja tipujem na N43, D11 i D12 na jednoj parceli pola-pola da vidim kako se koji ponasa i kako rode jedan naspram drugog, N01, K67 i B23 sigurno a sad jos sigurno cu ubaciti jos 3-4 hibrida novije generacije za probu ako nadjem to sto trazim i zahtevacu da svi budu tretirani Ponchom.

Da li neko zna, ili nek postavi link gde može da se skine pionirov katalog za 2012 godinu? Unapred zahvalan...

Nazad
Vrh