Nije kriv Pioneer nego dorada semena...To je isti hibrid,genetika(otac,majka) kao sto je bio i pre 5-6 godina.Vremenom se u toku same semenske proizvodnje,kasnije ciscenja,krunjenja,dorade,skladistenja,itd...hibridi pomesaju,dovoljno da se jedan od elevatora ne ocisti kako treba i eto ti belaja.Da ne pricam o susarama i susenju pogotovo gore pomenutog B08 koji ima lepu osobinu da zrno puca ako ga iole presusis.Sumnjam u nase doradne centre,pogotovo Pioneera...Kako Kermess vec 7-8 godina isti i iz Madjarske i iz Turske,Francuske pa i iz Karavukova.Jedinstven doradni centar sa najsavremenijom tehnologijom trenutno kod nas ima samo AS u Simanovcima ostali su 0. Ovo ostalo je sve staro po 30 i kusur godina,uz neke nove masine(komusaljke za preciscavanje,zaprasivaci,itd)Zato se nama pokazalo bolje seme iz uvoza,sto i jeste tako.Ja sam pukim slucajem radio u dor.centru i znam bash dosta o semenskoj proizvodnji i kazem vam da su svi hibridi dobri samo ako se profesionalno i precizno radi sa njima u toku proizvodnje semena!Ja oduzio malo,oprostite...!!!