Pioneer hibridi

Mladizemljoradnik ne bih da ti kvarim volju ali je vrlo moguće da je to staro seme.

Nemam pojma, kupljen je u ZZ Milenijum. Videcu da trazim deklaraciju.

@ momo

Pogledacu sada dzakove pa javljam da li ima jos neku etiketu osim ove.

- - - - - - - - - -

uvozno sjeme nema prosivenu deklaraciju samo nalijepljenu i ja sam bijo sumljicav dok nisam provjerijo

Nije tako, imam i P1114 koji ima prosivenu deklaraciju na dzaku a iz francuske je. Pogledaj neku od prethodnih stranica i videces sliku.

- - - - - - - - - -

Pogledao sam, nema nista drugo nalepljeno osim one deklaracije, nebitno da li je seme iz uvoza ili ne. Poslao sam mejl promoteru, valjda ce mi odgovoriti.

Pozdrav ljudi, recite mi kakva su vasa iskustva sa N61 i T36? Posto cu morati da posejem nesto sto je kasniji FAO(600-700)? Sta vi preporucujete? Ili neki drugi hibrid?
Pozdrav

E ljudi ajde mala pomoc. Do sada jos nisamo sejali pioneer,pa smo hteli ove god da probamo da posejemo jednu parcelu cisto ogledno... S obzirom da ja nemam pojma nista o tim hibridima,koji mi savetjete da posejem????? Brao bih ga u klipu kod nas je nadmorska visina oko 115 m... i da bude neki fao 600 ili 700... Najbotnije mi je da je odllican hibrid.
Puno hvala !!!

Danas stigao 1114, zemlja porekla Hrvatska. Treba jos ovih dana da mi stigne N01 i bice kompletan semenski kukuruz za ovu godinu.
I moj isto Hrvatska,mada na Hrvatskoj etiketi pise zemlja porekla Francuska...Evo slika
34r8wn7.jpg

Meni juce stiglo seme za ovu godinu,N-61,N-43 Florencia i Caussade Realli.To je za ovu godinu sto se tice kukuruza

U pravu je 'momo sm" seme iz uvoza ima tako zalepljenu etiketu jer nema otvaranja ovde vec se iz jedne partije uzimaju 2 vrece i meri klijavost i energije.Ovo danas provereno u Pioneer-u.

Kako bi onda objasnio da na P1114 dzaku imam prosivenu deklaraciju a na A46 imam zalepljenu deklaraciju a na obe deklaracije pise da je zemja porekla francuska. Ni jedan ni drugi dzak nije tretiran sa poncho-om. Ja sam zaista u nedoumici. Poslao sam mejl promoteru iz Pioneer-a koji je zaaduzen za moj okrug ali vec dva dana ne odgovaara na mejl sto mi se nikako ne svidja.

Ako misliš da pričaš sa promoterom, mani se mejlova, nego ga pozovi. Imaš na poleđini kataloga (ako imaš katalog) brojeve svih promotera, zavisi od okruga. Ja kad god sam slao mejlove, načekao sam se odgovora.
A što se tiče pakovanja, mogu da slikam svoje, svaki hibrid ima neku svoju priču sa tim deklaracijama i poddeklaracijama. Na primer, imam ovo poslednje što sam kupio umesto KWS-a P1114, ima deklaraciju iz Hrvatske a u deklaraciji broj da je prepakivano jer je poreklom iz Francuske. I na prošivenom delu mi je naša deklaracija na kome nema broj o prepakivanju. Zato što je prepakivano iz Fr u Hr mislim da postoji taj broj, nije od pretprošle godine.

Dakle, evo ga onaj P1114 (sa Ponchom je ali nema napred onu deklaraciju)
DSC_0155_zps6e937616.jpg

A ovako izgleda na poleđini
DSC_0157_zps6ff63e57.jpg

DSC_0158_zpsc43c3ffd.jpg

Ovo je F38 (isto sa Ponchom ali naša dorada)
DSC_0159_zpse679521d.jpg

Pa deklaracija
DSC_0160_zpsc1f07623.jpg

Pa onda onaj P0216 Aqua Max kako ima onu lepu nalepnicu
DSC_0161_zps397a354b.jpg

I na kraju, svi Pioneer hibridi na okupu prave žuraju jer od setve ništa do leta :)
DSC_0162_zps90042a1a.jpg

Poslednja izmena:
Ne druže, imam i ja F38 koji je težak ~ 5kg, imam 4 vreća, ali to je obični, bez Poncha naša dorada
Evo da te oraspoložim:
DSC_0164_zpsb1c74af3.jpg

Od kad sejem Pioneer,nikad nisam sejao inostrani uvek nasu doradu i nikad nije bilo problema,nadam se da nece ni sad.

Kako bi onda objasnio da na P1114 dzaku imam prosivenu deklaraciju a na A46 imam zalepljenu deklaraciju a na obe deklaracije pise da je zemja porekla francuska. Ni jedan ni drugi dzak nije tretiran sa poncho-om. Ja sam zaista u nedoumici. Poslao sam mejl promoteru iz Pioneer-a koji je zaaduzen za moj okrug ali vec dva dana ne odgovaara na mejl sto mi se nikako ne svidja.
Napisao sam kako mi je rekao promoter za nas region,posto imam preko 100 vreca Pioneera imam raznih kombinacija sa etiketom,uglavnom seme iz Francuske ima nalepljenu etiketu a nas i Hrvatski prosivenu.Seme je kupljeno gde i tvoje,ista ZZ.

T-56,posej i oberi....cujemo se oktobra,P-1114 isto,D-11 isto tako,hibridi bez greske.

Dnas bio u apoteci imaju od ta tri samo p 1114 ,a ovaj sto prodaje mi prica da je sejao B23 on prosle god i da je odlican i procao mi je za A46 (cini mi se)... E sad deluje mi najbolje ovaj P1114 pa cu njega posejati ... I rece mi da se pioneer ne seje redje od 25 cm. Jel to tacno???

Зависи од пуно ствари. Од хибрида, земљишта, агротехнике.

OK,to znam i ja. Prosle godine smo ZP sejali na 26,ove cemo na 28. Ali kako sam ja njega razumeo da ako se poveca razmak da je prinos slabiji.

Ево пример прошле године, повећање размака је довело до повећања приноса, по негде и до 25%. Имаш на сајту саветодавства истраживање. Погледај.

Nazad
Vrh