Pioneer hibridi

jel brao neko b 23 kakva su iskustva jel se osipa pri branju? hvala. ispalil me neki dobavljaci semena za n 43 sa 1.25 ponco a narucio ga ima 30 dana sve ostalo stiglo samo toga nema?

Ja sam ga brao pred prosle godine zajedno sa d11 na istoj njivi.Malo se krunio,zato sto sam cekao da d11 sazri,jer nisu iste grupe zrenja.

Mi sa b23 i pocinjemo berbu, pa kad krene veci rastur napustamo, i ostaje za vrsidbu. Zadovoljan sam kako se bere

Mi smo brali b23 zajedno na njivi sa 6030,ide jako lepo i sa malo krunjenja zrna.Uz poncho najbolje se pokazali za nas kraj u klipu.

maiz3.jpg
P 0725 Evo neka slika,da se upoznate vi sto sejete na nevidjeno kao i ja!!! :)

Jel neko sadio PR38A79 fao 260 kako se pokazao ne samo u prosloj godini nego i u prethodnim

Samo da se razumemo,ova slika je skinuta sa jednog sajta...Nije moj kukuruz,posto ga u Srbiji nije niko imao cak ni u ogledima!Ove godine ga sejem na 2 k.j u full agrotehnici pa cemo videti da li ce biti ovakav!Zanimljivo je da je preporuka za ovaj hibrid medj.razmak od biljke do biljke 19,5-20 cm a spada u fao grupu 630! Tako da ko ga seje,vodite racuna posto i na ovoj slici se vidi da dobro podnosi sklop,da ga ne bi puno proredili,jel tu se automatski gubi prinos! Ja cu sejati na 20,5 cm pa sta mu Bog da,navodno i on je u Evropskoj uniji registrovan kao Aquamax hibrid!

Jel neko sadio PR38A79 fao 260 kako se pokazao ne samo u prosloj godini nego i u prethodnim
Mislim da smo A79 sejali prvi put prosle godine na oko 2.5kj zajedno sa par redi P9494 jer je zafalilo semena i nismo primetili neku veliku razliku. Prosle katastrofalne godine je bilo oko 1t/kj. On je naslednik R92 koji smo sejali prethodnih godina, doduse samo na 1-2 kj i pokazao se kao dobar hibrid u nasem kraju. Davao je od 3-4t/kj u prosecnim godinama,a bilo je i oko 5.5t/kj 2010. Da napomenem da je u mom kraju peskovito zemljiste, sejan je na oko 22cm. Ove godine samo P9494.

Mislim da smo A79 sejali prvi put prosle godine na oko 2.5kj zajedno sa par redi P9494 jer je zafalilo semena i nismo primetili neku veliku razliku. Prosle katastrofalne godine je bilo oko 1t/kj. On je naslednik R92 koji smo sejali prethodnih godina, doduse samo na 1-2 kj i pokazao se kao dobar hibrid u nasem kraju. Davao je od 3-4t/kj u prosecnim godinama,a bilo je i oko 5.5t/kj 2010. Da napomenem da je u mom kraju peskovito zemljiste, sejan je na oko 22cm. Ove godine samo P9494.

Ja bih ga stavio u navodnjavanje ,tj.bio bi pod sistemom za navodnjavanje

Da li bi neko bio ljubazan da napise ko je imao iskustva sa Colombom kakav je hibrid, kakve prinose daje, itd? I da li bi mogao da se seje postrno?

Poslednja izmena:
Kod mene je on prosle godine bio najbolji ali neznam kako bi se u tvom kraju ponasao posto je dosta veca nadmorska visina.

- - - - - - - - - -

P 0725 Evo neka slika,da se upoznate vi sto sejete na nevidjeno kao i ja!!! :)

Uzeo sam ga i ja. Kako si bio zadovoljan sa njim prosle godine? Kakav je bio u odnosu na DKC 6120 ( znam da si ga imao )

- - - - - - - - - -

Savato ne vazi pitanje koje sam postavio....mislio sam da je bio tvoj kukuruz

Nazad
Vrh