Pioneer hibridi

Ja cu Pioneer A46 na 24cm, zaorano 100kg MAP u februaru 100kg 3*16, i kada bude moglo 300kg uree.Posto je u monokulturi malo manje sam dao P i K jer mislim da je ostalo od prosle godine.

Ja cu oce godine sejati F38, F73, V52, T36, B23, 1114, T56 i K67, nesto sa Ponchom, nesto bez. Nazalost, nisam mogao da nabavim V74 jer se brzo razgrabio a ako neko ima viska par vreca da menja ili da proda, rad sam da se dogovorimo.

Ako niko nije pisao ovde, evo ja da kažem:

Jedan ugledni poljoprivrednik iz mog kraja ove godine pravi uporedni ogled hibrida raznih semenskih kuća.
Sve koje je pozvao da učestvuju - svi su se i odazvali, osim - Pionira.

Ne kupuje se seme po pločama nego ploče po semenu.Ja nisam čuo da se kod nas može birati kalibracija semena određenog hibrida.

Kod vas edna ploca 8 evra kod nas 20 evra

- - - - - - - - - -

KOD VAS EDNA PLOCA 8 EVRA KOD NAS 20 EVRA.SAKAV DA PITAM SO KOJA KALIBRACIJA NAJDOBRO KE SEE

Toni nemaš izbora da biraš kalibraciju . Jedino možeš da potražiš krupnije zrno ( jer su rupe malo veće) tako što gledaš težinu vrećice i potražiš što veću težinu .

Зависи од ФАО, од земљишта, од агротехнике, и највише од кише.

Posejan ogled PIONIR-a 11 hibrida
2w33huc.jpg

P 9494
A 24
F 73
V 52
F 38
T 36
P 1114
P0725
N 43
A 46
H 82 *beli kukuruz

Pored njega se nalazi ogled MAISADOUR hibrida.
Mas 59 P
Mas 55F
Mas 53 B
Mas 48 F
Mas 47 P
MAs 46 A
Mas 35 k

- - - - - - - - - -

p.s. pošto je ostalo 1 kj ne posejano na toj tabli , ubacio sam Syngenta LUCIUS tretiran sa Force Zea, posejan na 18,5 .

Tretirao neki dan seme sa Pozitronom, radim u najlonskom dzaku, vrecu po vrecu(sj).
Izgleda da sam malo preterao sa mesanjem, jer je iz dzaka ovo izaslo:

kp-022.jpg

kp-023.jpg

kp-025.jpg

kp-026.jpg

Seme je F-73. Ovo prodaju za 4790 din/sj.
Zahvaljujem se na saradnji ljudima iz Pioneera i Delte( i za reklamni materijal,kacket,kombinezon,klopa,pice...), ali ja sam zavrsio saradnju sa njima.U zivotu vise Pioneera necu kupiti.Sledece sezone racunajte na 50 sj manje.

Nazad
Vrh