Sad mi kaže ćale da je gledao neku emisiju gde je žena iz pokrajinskog nečega (ministarstvo, sekretarijat ...) rekla da ima raznih predloga i da su u razmatranju a koja će tačno varijanta biti još ne zna ali promena će biti. Znači, mi još ne znamo i dok ne izađe uredba nećemo znati tačno.stiv je napisao(la):A šta ako imaš suprugu..a ona nema zemlje na sebi,a preko tebe je osiguranaa nije bila u radnom odnosu nikad...?
Po mom mišljenju, ima i osnova i logike da država traži da svi članovi gazdinstva uplaćuju PIO ako žele da ostvare pravo na subvencije. Oni koji to ne čine na drugi način, kao tvoja supruga, mogu biti zaduženi preko poljoprivrede. Evo ti moj primer, prijavio sam se na PIO kao novopečeni nosilac gazdinstva pre nedelju dana zbog subvencija i rekli su mi da ću biti zadužen za nekih 15 meseci retroaktivno za periode kada nisam bio prijavljen u firmi ali jesam bio član gazdinstva jer me je ćale upisao još kada ga je registrovao. Još nisam ništa dobio pa ćemo videti na šta će izaći.
Ali, ponavljam jer je vrlo važno, još ne znamo tačno o čemu pričamo. Kada izađe uredba onda raspravljamo i čerečimo je u detalje, tražimo informacije u trezoru (kladim se da u prvo vreme ni oni neće tačno znati), tražimo najbolja rešenja i rupe. Ovo sada je samo priča na osnovu poluinformacija i glasina.