Kao što je kolega
@smilad potvrdio moja pisanja, i ja kontrapotpisujem sve što je napisao. Možete da se ljutite koliko hoćete ali nemojte pucati na glasnika. Par stvari da podvučem:
- svi znamo koji su kriteriumi za zaposlenje u državnoj službi poslednjih 30 godina. Uglavnom najgori đaci se uzimaju u službu i nemojte očekivati neku posvećenost, motivisanost, tačnost ili stručnost od njih,
- sistemska povezanost između organa države je jako loša,
- uz to ovo je osetljivo pitanje za političare u državi sa 10% stanovništva koji se bave poljoprivredom,
- iako vam izdaju papir da nemate dug, to samo znači da ne postoji dospeli obračunati dug, a ne da vam je Poreska uradila neku proveru/reviziju i da je utvrdila da vi niste i nikad nećete biti dužni retroaktivno,
- ja i
@smilad smo vam rekli šta kaže zakon, a to šta se dešava od opštine do opštine zavisi od prethodnih stavki,
- postoje dva momenta kad vam može iskočiti babaroga iz ormara: kad podnesete zahtev za penzionisanje (kad neko stvarno uzme da pregleda šta ste vi sve uplaćivali do tad i šta ste trebali da uplatite) i kad država ostane bez kinte.
PIO i zdravstveno MORAJU da plate subjekti koji ostvaruju
prihode od poslovanja i TAČKA. Prodaja zemlje, prodaja starog traktora, prodaja kolekcije Turbo sličica nisu prihodi od poslovanja. Prodaja kukuruza, soje, mleka, svinja, vina, pružanje mašinskih usluga su
prihodi od poslovanja i oni se oporezuju. Okolnosti koje vas automatski kandiduju za plaćanje PIO+zdravstvenog osiguranja na poljoprivredu su posedovanje poljoprivrednog zemljišta (smatra se da posedovanje zemlje uvek garantuje prihod: zakup ili proizvodnja) ili svojstvo nosioca RPG. Svaka situacija u kojoj se neko prepozna u ovom pasusu, a ne naplaćuje mu se PIO i zdravstveno nek ponovo pročita prve četiri crtice.