Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Mi bili danas na pecanju,misoo83 sa foruma i ja,imali par bandara,razlog:previsok vodostaj,inace prosle godine u ovo vreme smo prolazili sa po 10-15ak kg babuski

Jesu namontirane,kupiću futrolu čim budem išao do Novog Sada.

Steta je te stapove koristiti u pecanju fider tehnikom. Nego namontiraj saranske sisterme pa na njih (saranske sisteme) kaci kavezne hranilice umesto olova, to bi bilo ono pravo kada vec pecas sa hranilicama.

IMG_6839.jpg

6465.jpg

Miloše,gledaj da nemaš ništa namontirano na štapovima(hranilice,olova)jer prilikom transporta dovoljno je da se malo kvrcne o štap i gotov. Kad dodješ na vodu onda ga montiraš,to ti je par minuta.
Još nešto,izbegavaj ove gumice na donjem delu štapa,jer kad je visoka temperatura istope se i usereš štap.
Imaš za to da kupiš čičak-traku, a ako ne onda bar stavi gumicu za kosu.

Ovo je namontirano jel sam samo taj način video.
Ljušo:
U futroli su rešeni svi ti problemi.

To je Milose fider tehnika a stapovi koje si kupio su za carp ribolov sa saranskim sistemima na koje se kaci kao sto Ljusa kaze olovo ili hranilica kada dodjes na vodu.

NEOPRENE STRAPS CBY - 58

Detaljan Opis

Neoprenske elastične trake za izuzetno brzo i sigurno pakovanje dvodelnih (carp i varaličarskih) štapova za transport. Trake su opremljene "čičak" sistemom i veoma su korisna sitnica koja olakšava proces pakovanja i raspakivanja više štapova odjednom, a sprečavaju i oštećivanje štapa. Dva komada su u pakovanju. Štedi vreme i živce. Preporuka!

Ja se sutra spremam "na sabajle" malo probat "ufatiti" koju štuku , te sam danas išao naloviti kedera a vodostaj bare gdje lovim kedera je još cca 2m viši od normalnog pa je voda po žbunju i nemaš pravog mjesta za lov. Prvo sam potrgao sisteme na oba direktaša pa onda i svih 6 rezervnih sistema ( i jedan meni drag mitchell štap od 6 m ::jako_besan:spavam: i već mislio odustati ali sam onda probao još u jednom maleckom mjestu (samo sam morao skinuti donju sekciju na 5 metrašu) i onda me krenulo i za nepunih sat vremena sam uhvatio pedesetak babuški (na toj bari su sve kalibrirane na 8 do 10 cm) i desetak crvenperki tako sutra konačno mogu onako s guštom u ribolov ::samo odmor::.

fotografija0034.jpg
fotografija0035.jpg
fotografija0037.jpg
fotografija0038.jpg
14042013023.jpg
Danas na becmenskoj bari(dvojci) ,imao 4 sarana i kolega 2,i dva se otkacila. Svi dosli na mesnu bojlu,na kukuruz i na voce nista...Pozz...

Milose pa jos nisi skinuo cenu sa onog levog stapa. Bar si izasao na vodu, ja danas ni to. Lep ti je carp komplet, gore sam ti postavio kako treba da montiras carp sisteme. Vidim sa slika da je bilo vetra i mislim da su vrhovi stapova trebali biti spusteni prema vodi. Tako bar pisu iskusne sarandzije, kao prenosi se sviranje najlona i plasi sarane.

Ja danas ne odoh na pecanje.
jako_besan.gif

Ako bi ti bilo kao šte je meni onda bolje da si odmarao kod kuće, od 6 pa do 16 sati nijedan pošteni griz osim što su mi vjerojatno mali smuđevi ukrali par kedera. Voda i vrijeme idealni ribe lagano šetaju ali mamac ni pomirisati. bacio sam dva sistema za štuku a treći sam kombinirao malo štuka pa malo pec, isprobao sve moguće mamce ali ništa. A kako sam napisao vidiš ribu kako se lagano "šeta" ili sunča u pličaku (babuška, štuka, klen, smuđevi pa čak i bolen). Izgleda da zbog ovog ludog vremena se još nije počela intenzivno hraniti, jer sam probao baciti par crva u vodu gdje sam vidio nekoliko grgeča ali ni da se pomaknu a obično kad im tako napraviš odmah jurnu na njih.

Dzonyboy svaka cast za ulov narocito za prvu sliku odlicna zenka, a dali ulov vracas u vodu ili mozes da ga odkupis?

Ljudi ubilo se vreme za pecanje. Bracna drugarica od sutra na godisnjem ali nece da me menja u radnji. Kakva je to demokratija?:zli:::jako_besan:: Moracu da sazovem porodicni skup i da obrazlozim da dajem ostavku na mesto "prodavac" u radnji.:osmeh:

Nazad
Vrh