Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Znaci da si im previse dobar,pa bi da te bucnu u vodu.:haha:

˛@Dusko imaju i ovi jeftinijih modela ali ove su mi onako izgledale bas OK za tu cijenu. ovakve tri imam od prije http://www.robinson.pl/products.php?product_id=23 (606 veličina) Pregledao sam ovo sto si dao link za akciju ovo mi je odmah zapalo za oko

kofer.jpg

a sto se tice stolice ovako na slici je prva liga , jedino sto je ja nemam gdje koristiti jer su kod mene u 99% slučajeva strme obale i nekih 1,5 do 2 do vode a uz samu vodu je uzak prostor pa nemogu čak ni tronožac koristiti, BTW danas sam bio malo na vodi tek da vratim rutinu u izbačajima i da ne zaboravim osnove, grizli su mali šarani ( 1 -1,5 kg) koji su jesenas pusteni, a njih sam odmah vracao u vodu, više sam šetao okolo da vidim kakvo je stanje na vodi i vidio nekoliko štuka u plićaku kako vrebaju uz grm ili granu, jedna je čak jurila kedera po sprudu nedaleko od obale , sprud je nekih 10 m promjera a vodana njemu do koljena.

@Dusko jel bi izdrzali jedno vikend pecanje te masinice za hiljadarku?

@mbranko Gde si to peco sarane 1 - 1.5 kg i na sta si peco ?

to je jedan bajer (šljunčara) jesenas je poribljeno sa šaranom i sad su ti kao ludi , lovio sam na šećerac i boile.

@Dusko jel bi izdrzali jedno vikend pecanje te masinice za hiljadarku?

@mbranko Gde si to peco sarane 1 - 1.5 kg i na sta si peco ?

@zima
Mislim da bi samo rucica ostala u ruci kada bi raspalio neki divljak preko 5 kg.:haha:

@mbranko
Jel to neka komercijalna voda, i da li se placa posebna dozvola ili ide sa godisnjom? Ustvari kako je to kod Vas regulisano.

@Dule kod nas je malo komercijalnih voda, svaki ribolovni klub ima svoje vode kojima gospodari tj. vodi brigu o njima, zatim je više klubova s područja bivše općine udruženo u "Zajednicu Športskih Ribolovnih Klubova- ZŠRK" koja ima snagu donositi odluke kako ce se i na koji nacin koja voda koristiti, pa tako mogu biti zatvorene samo za članove određenog kluba , "ulovi i pusti" ili otvorene za sve članove te ZŠRK, pravila po kojima če se smijeti loviti (čamci, razvlačenje, prihranjivanje, mamci, pribor ograničenja u veličini, vrsti ribe itd.) kao i cijenu godišnje i dnevne karte, od koje određeni iznos ide za poribljavanje. Pravila koja vrijede u jednoj ZŠRK ne moraju vrijediti u drugoj, pa tako u ovoj gdje sam ja član mogu loviti na svim vodama kojima ona gospodari , dok ova gdje živim svaki klub ima svoje vode (zbog tgoga sam i ja "emigriarao" u susjednu) , cijene godišnjih karta se krecu od nekih 75€ pa na više a dnevna je od 8€ pa na više a mogu biti član u neograničenom broju klubova samo moram svugdje platiti članarinu i plus toga još minimalno dvije radne akcije godišnje (neodazivanje se plaća ~15€), a loviti mogu bilo gdje samo moram platiti dnevnu kartu i imati važeću ribolovnu dozvolu u bilo kom klubu. Postoji i "Zakon o sportskom ribolovu" na nivou države ali on daje samo minimum pravila a sve ostalo određuju ZŠRK.

@Petrovo kod mene je krenula ali na plićim vodama i jos uvijek je dosta oprezna, lagano zatreperi plovak i nista, idem vidjeti dal je mozda skinula mamac a ono babura gore.

Al će neko da spava u stolici.:spavam:
Meni pre par dana stig'o najlon Daiwa infinity duo 0,31 mm 1210 meteri.
Cena 1450 din.+ 270 dindži poštarina.

@ljusha

Potpisao je gospodin Goran Stevanovic vl. Yu-hunga sa Daiwom ugovor o nabavci njihove opreme. Sada ce biti dosta dobrih stvari od daiwe. Mislim da je to jedina stolica koja moze da se nosi sa mojom tezinom i trapavoscu. Posto ja ne znam da sednem nego bubnem u nju, pa svaku izlomim.

---------- Poruka napisana u 16:06 ---------- Prethodna poruka je at 06:35 ----------

Kada sam ispratio one moje na put, produzim u Formax po stolicu i jos par sitnica. Kupio stolicu i mogu vam reci da bolje izgleda u stvarnosti nego na slikama. Mozda imam jednu zamerku, a to je da su i stopala trebala biti od aluminijuma a ne od tvrde plastike. Stvarno je udobna, komotna i cvrsta. Sto kaze ljusa ubila se za spavanje ako riba nece da radi. Noge se podesavaju po visini u zavisnosti od terena, a naslonjac moze po zelji da se obara. Kupio sam i Barklej boile ali nekuvane, tako da se moraju ili potrositi kada se otvore ili ostatak skuvati ili zamrznuti. Bile na akciji 1/2 kg nesto preko 200 din.

Imam i ja sličnu stolicu, u njoj spavam k'o medved.
Ispred nje stavim jednu malu stolicu i podignem noge i pokrijem se vrećom za spavanje.
Ništa lepše već spavati napolju,pored štapova.:spavam:::samo odmor::

Imam i ja sličnu stolicu, u njoj spavam k'o medved.
Ispred nje stavim jednu malu stolicu i podignem noge i pokrijem se vrećom za spavanje.
Ništa lepše već spavati napolju,pored štapova.:spavam:::samo odmor::

Kod mene ista prica oborim naslon jupolku pod noge i samo piiiiiiiiiiiiiiii me moze probuditi.

@Dusko te boile se ne kuvaju i sta je 0.5kg za jedno pecanje to ja sam pojedem usput ako riba neradi :haha:

@Dusko te boile se ne kuvaju i sta je 0.5kg za jedno pecanje to ja sam pojedem usput ako riba neradi :haha:

Ma nisam kupio samo 1/2 kg uzeo sam i drugih vrsta boila dok ne stigne narucen roler 18 mm. U pravu si da se ne kuvaju ali ako se kojim slucajem ne potrose i ne bace u vodu kao primama a hoces da se sacuvaju onda ili u zamrzivac ili kuvanje pa susenje. Kada stigne roler onda Van der ende, stimulator, kondenzator, amino kiselina i zasladjivac plus jedan nasad jaja pa cemo da pravimo.

Probaj tako da ih zamrznes bez kuvanja a ako si ipak resio da kuvas onda samo na pari bojim se da ces kuvanje da ih dosta oslabis, izlape ce vecina hemije a onda slaba vajda ( ipak da napomenem da nisam ih koristio ali imam takvu informaciju od kolega koji su vec probali ovih dana).

Nazad
Vrh