@Dule kod nas je malo komercijalnih voda, svaki ribolovni klub ima svoje vode kojima gospodari tj. vodi brigu o njima, zatim je više klubova s područja bivše općine udruženo u "Zajednicu Športskih Ribolovnih Klubova- ZŠRK" koja ima snagu donositi odluke kako ce se i na koji nacin koja voda koristiti, pa tako mogu biti zatvorene samo za članove određenog kluba , "ulovi i pusti" ili otvorene za sve članove te ZŠRK, pravila po kojima če se smijeti loviti (čamci, razvlačenje, prihranjivanje, mamci, pribor ograničenja u veličini, vrsti ribe itd.) kao i cijenu godišnje i dnevne karte, od koje određeni iznos ide za poribljavanje. Pravila koja vrijede u jednoj ZŠRK ne moraju vrijediti u drugoj, pa tako u ovoj gdje sam ja član mogu loviti na svim vodama kojima ona gospodari , dok ova gdje živim svaki klub ima svoje vode (zbog tgoga sam i ja "emigriarao" u susjednu) , cijene godišnjih karta se krecu od nekih 75€ pa na više a dnevna je od 8€ pa na više a mogu biti član u neograničenom broju klubova samo moram svugdje platiti članarinu i plus toga još minimalno dvije radne akcije godišnje (neodazivanje se plaća ~15€), a loviti mogu bilo gdje samo moram platiti dnevnu kartu i imati važeću ribolovnu dozvolu u bilo kom klubu. Postoji i "Zakon o sportskom ribolovu" na nivou države ali on daje samo minimum pravila a sve ostalo određuju ZŠRK.
@Petrovo kod mene je krenula ali na plićim vodama i jos uvijek je dosta oprezna, lagano zatreperi plovak i nista, idem vidjeti dal je mozda skinula mamac a ono babura gore.