Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

ili pšenica kuhana, mada kad smrkne onda uzima i jedno i drugo ali mnogo rjeđe nego glistu ili crva. dok za šarana kolristim melegov kukuruz ili tigrove orascice jer sve ostalo ( secerac, boile) on poždere. Dule ako vi njega nazivate manic kako onda zovete ovu ribu

214o1du.jpg

jer to je kod mene manjić, manić ( lat. lota lota )

@mbranko
Mislio sam na americkog patuljastog soma. Izletelo mi je manic, manjov korovcina. E to na sliku je pravi manic (zimski manic) ovde ga pecaju zimi kada som legne u krtog pa ga ne juri.:ppozdrav:

Malo pre dosao sa Begecke jame. Katastrofa, 7-8 meleza sitnih samo jedan porcijas. Ne bih jos dosao nego noga od plasticne stolice pocela da se krivi pa sam morao kuci.

Dali znas sta je to cuvarkuca. Ni ja nisam nikad na to pecao do sad a pecam vec prilicno dugo. To moj komsija ima na staroj kucu i skida po komad i to nozem lepo rasece i napravi od nje kao pupoljak i kaci na udicu na mindusu. Malo ga jos izgnjeci i one zilice, vlakna lelujatu u vodi ko trava. I ja sam se samo nagledao sta radi. Da mi je neko rekao reko bi da laze, sad sam se licno uverio svojim ocima. A pupoljak od spanaca je kraj grane spanaca koje je ko klupce to odkida i to kaci na udicu isto na mindusu. Slike nemam jer mi je crkao aparat i sad mi financijski direktor ne da kredita da kupim drugi. Ako budem isao od nedelje gledacu da nadem neki da pozajmim da sve uslikam pa da se uvrite neverne tome.

Nista ja tu ne kapiram

Bio od 5,30 do 16 sati na pecanju. Tri kidanja i ni jedan saran. Pecao na stari kuvani kukuruz sarana. Najlon proslogodisnji "trabuko" 0,30. Doneo desetak lepih meleza koje sam dobio na crva.:ppozdrav:

PS: Sigurno nekoliko dana necu ici na pecanje iz besa i inata saranima, neka pate malo bez mene.::namigivanje::

Poslednja izmena:
Znaci pocinjes da lomis odsad stapove.

Pa tesko je "mitchele" polomiti. Ustvari moram priznati jedno kidanje je bilo na mitchelu i to mi je najkrivlje, posto je on bio spremljen za sarana. Ova dva kidanja su bila na slabijim stapovima i najlonima koji i nisu bili za sarana. Jos nesto moram priznati, pecao sam na 5 stapova. Tri mitchela na sarana, a dva fenci formah na meleza. Cuvar mi tolerise to na meleza, jer sam stvarno posten i sve ispod mere vracam cak i sitne meleze.

Sala samo sam primetio slucajnost.Pretpostavljam da su ti mitchel stapovi dvodelni.Koje duzine i koliko su placeni,ako se secas.:ppozdrav:Pazi da se ne napijemo.

Neznae vi da pecate sarana. Saran voli samo na bambus da dode. i ne kida najlon niti ga lomi.

Sala samo sam primetio slucajnost.Pretpostavljam da su ti mitchel stapovi dvodelni.Koje duzine i koliko su placeni,ako se secas.:ppozdrav:Pazi da se ne napijemo.

Jesu dvodelni sa 8 provodnika jednostopalnih. Duzina je 3,02 m tezina zabacivanja 5-100gr. Ustvari druze to su stapovi za teska varalicarenja, ali ja ih na jami koristim za sarana. Pre dve godine komad je bio 3.500,00 din. Pravo ime im je "Mitchel privilege 302 extrem" na njima su masinice "Viva carp runer 3500" i kazem da ih koristim za sarana na jami, a ove nove "Formah legancy telecarp 360"sam kupio samo za komercijalna jezera, kada se jos opremim.:ppozdrav:

Nazad
Vrh