Pecanje, kao odmor moždanih vijuga

Pa kad pecate na keju...

Necu da mi se desi da me neko tera kao dete sa pecanja, a to ne treba ni drugi sebi da dozvole. Jeste da masa ljudi peca bez dozvole ali necu se valjda na njih ugledati. Imam da kazemo vredan pribor pa mogu da odvojim godisnje 5000,00 din. za dozvolu. Pecam na jednom mestu vec 6 god. i poznaju me svi koji dolaze pored zar da se blamiram pred njima. :ppozdrav:

Ja sam prvobitno lovac ali van lovacke sezone varalicarim. Idem 3-5 puta godisnje i nemam nameru da bacim 5000 za to :cao:

@ tomo555
Ranije dok sam bio zdrav imao sam svoj camac i pentu i ceo Dunav. Nazalost sada imam protezu levog kuka pa sam na Begeckoj jami i pecam sa obale. Najvise na dubinu sa hranilicama ali imam i tri "micela" na pero kada se mora zbog velike trave riba traziti u rupama. U camac vise ne smem, ne dao Bog kada zaljulja da padnem ode proteza a ja na hirurgiju najmanje tri meseca. :cao:

@ tomo555
Tu gde ja pecam moj drugar je dr za stuku i ima je. Pecam i ja ponekad stuku ali nisam dobar kao on. Bicemo u kontaktu, pa kada dodjes Futog je blizu NS pa se vidimo ako zelis. Dugo sam na kompu danas pa cu se odjaviti. :ppozdrav: :cao:

dok sam isao na pecanj sa mojim prijateljem njemu su nogu odsekli do kuka da ne poverujete kako je on ulazio u camac a ja nisam smeo NEZNAM DA PLIVAM sramota dule sta da ti kazem osim drzi se i guraj dalje :ppozdrav:

Duško58 je napisao(la):
@ North ARMY
Ako si pecaros kao sto si napisao onda znas da se na sve vode ide sa dozvolom. Jos nisu pocele da se izdaju pa mozes sa proslogodisnjom. Ako nemas onda spremi novac za dnevnu, iako bi i nju morao dan ranije da izvadis. Pa kada zabacis onda je potrebna sreca i malo znanja. :cao:
Duško ja sam izvadio dozvolu za sportski ribolov pre 5 dana,cena je ista kao i prošle godine 5000 din,a preko 65 godina 2500 din. :cao:

Mislim da me ni ove godine dozvola nece videti kao sto me ni do sad nije gledala,icemo na neka nova mesta Bosuta gde sigurno nema cuvara a ima i "Brek"(jezero vestacko-bara) u blizini gde se placa pecanje a ima lepo ribe moze da se nahvata tamo se placa,ali se i sete da poribljavaju. :D

Kod nas je bila za unutrasnje vode bez Dunava 3500din a samo Dunav 2900din. Sve zajedno 5500din. To nije puno ako ides cesto i ima ribe, ali ako ides do 10ak puta bolje da se svercujes sa drugom ili njegovom dozvolom. Ovo nisam ja rekao ha,ha,ha,... Samo napred ovih dana je radila stuka i smudj solidno. :pecanje: :pecanje: :pecanje:

Pa to nije puno 5000 dinara ko odlazi cesto na vodu pa samo kilogram sarana kosta oko manje vise 250din znaci to je 20 kila ribe i otplatili ste dozvolu a ostalo vratite u vodu!!!!
Ja licno nevadim jedinstvenu dozvolu zato sto nepecam na divljim vodama, ja pecam samo na komercijali a tu obavezno vadim dnevnu dozvolu koja kosta zavisno od jezera od 500 do 800 dinara

srdjuanzorz je napisao(la):
Na kojim vodama pecas sarana ako to pecas i ako nije tajna. :riba:
Jeli to meni upuceno pitanje ? Nije tajna
Ja pecam iskljucivo sarana na komercijalnim jezerima i to ta na velikoj vecini i po celoj Vojvodini a izdvojicu samo nekoliko a to su na prvom mestu Mika Alas Krnjaca, Jezero Backi Jarak ,Vojvodjanska Oaza Glozan, Jezero Zmajevo, Jezero Becej itd ima ih dosta

zima je napisao(la):
Ja pecam iskljucivo sarana na komercijalnim jezerima i to ta na velikoj vecini i po celoj Vojvodini a izdvojicu samo nekoliko a to su na prvom mestu Mika Alas Krnjaca, Jezero Backi Jarak ,Vojvodjanska Oaza Glozan, Jezero Zmajevo, Jezero Becej itd ima ih dosta
Zovi nekad kada ima neko organizovano takmicenje na tim vodama.

Nisam takmicar samo rekreativac ali cim krene sezona mozemo se nesto dogovoriti!
Takmicenja nepecam jedino sto sam vremenski ogranicen i nemogu da izdvojim i petak i subotu i nedelju za takmicenje a vecinom sva takmicenja se odrzavaju tri dana! Sto neznaci ako se ukaze neka zgodna prilika da necu ucestvovati!
Dali ti pecas sarana po komercijalama?

zima je napisao(la):
Pa dali ides sam na ta jezera

A ne uvek je tu super ekipa ukljucujuci i tebe :D jesi spreman da operemo udice u nekoj bari ?

Nazad
Vrh