Ljudi posao me tera da idem po ovoj našoj velikoj drzavi uzduz i popreko, vidjao sam sve i svasta.
Kultura, gostoprimstvo, postovanje pa i higijena nema nikakve veze sa levo, desno, gore, dole, nema veze ni sa verom ni sa nacionalnosti ni sa bogat ni siromasan.
Sto puta bih kod bogatog ostao zedan jer niko ni hladne vode nije hteo da ponudi, sto puta sam kod "sirotinje" bio ugoscen i docekan kao na slavi.
Kaze mi srbi zlatni, madjari ne valjaju, rumuni ne valjaju(primer samo da se neko ne uvredi) jeste al malo sutra, x puta me je madjar vise ispostovao nego srbin, vera ova vera ona, opet veze sa vezom nema.
Sad je tema neka higijena, udjemo u kucu da se poplasis kakva je, domacin da nas ugosti da doruckujemo uzme da sece svasta nesto od domaci proizvoda i na pola zastane, izadje napolje istrese nos onako domacinski, obrise od pantalone i nastavi da sece, kaze majstore jedi, hvala nesto nisam gladan.
Udjes u kucu koja samo sto nije pala al u njoj sve cakumpakum, u tanjiru mozes da se ogledas, casa sija.
Mleka, sira i kajmaka sam se nagledao svakakvog, zato jedam samo iz prodavnice zapakovano u fabrickom pakovanju(djubre kakvog nema)