Зато се и сеје тако рано. Не знам да ли има јефтинији инсектицид од Тонуса и сл. (активна материја Ацетамиприд) 0,25Кг/Ха.Problem kod tog boba su insekti tj biljne vaši , viđao sam da to ljudi seju ali slabije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Зато се и сеје тако рано. Не знам да ли има јефтинији инсектицид од Тонуса и сл. (активна материја Ацетамиприд) 0,25Кг/Ха.Problem kod tog boba su insekti tj biljne vaši , viđao sam da to ljudi seju ali slabije.
Ако је лако, давај семе (не претеруј с' ценом)!Al tesko cemo naci musterije za taj bob. Ostalo cemo lako...
Ако ћеш органику онда коприва иде у комбинацији са раставићем. Пожељни суседи: босиљак, драгољуб, краставц, ротквице, целер, келераба, парадајиз, блитва...Исто као за обичан пасуљ.Tretirali smo ga sa koprivom i još ponekim 'mućkalicama' i održavali brojnost vaši da mu ne smeta u rastu.
"Plodored - Pasulj ne podnosi gajenje u monokulturi. Plodored mora biti podešen tako da na istu površinu dođe tek posle četvrte ili pete godine. Najbolji predusevi za pasulj su strna žita i okopavine, a sam je odličan predusev za skoro sve njivske biljke.", da li moze pasulj u monokulturu dve godine za redom?
druze kod mene se tifoni i agregati nisu gasili cele godine...@ Krnac kod tebe kao da nije bila suša .
Kod mene je bilo ovako: na jednoj njivi sam imao soja-pasulj-pasulj, na drugoj pasulj-grašak-pasulj, na trećoj kukuruz-pasulj-pasulj. Najbolje mi se pokazao na prvoj varijanti i tu sam imao prinos 1300 kg/kj ove godine, ekstra je pasulj bio. Imao sam i slučaj predusev da je bio suncokret, e tu me je žičar rasturio, pisao sam o tome u ovoj temi. Teorija je jedno, praksa drugo. Ja se ne bih usudio ići 3 godine za redom pasulj.Kolege imam pitanje za vas, da li moze pasulj u monokulturu dve godine za redom? Izgubio sam njivu pogodnu za pasulj (povrsinom), a necu da delim vece njive, pa bih iduce godine opet sejao na istoj njivi, da li ce biti problema? Analiza je radjena, P i K nefali, cak ima i viska