Pasulj

@Camel Driver:

Izuzetno izgleda. Možeš li napisati tvoj celokupan program prskanja pasulja?

Danas bio da obidjem pasulj,iznenadjen sam prijatno,nisam ga prskao ni insekticidima ni fungicidima a pasulj je super,tamno zelene boje,bice ove godine pasulj ::novac::

Danas bio u jedan veci market i otisao da pogledam cene pasulja,pogledao sam vise pakovanja tj ralicite proizvodjace i svaki pasulj je uvezen,svaki,i sareni i beli tetovac,i gradistanac sve je uvezeno iz Kine :mad:,e to je razlog zasto Srbija propada i zasto sve vise mladih sa sela ide u grad!!!!!

O kvalitetu i starosti tog kineskog pasulja nije vredno ni pričati. Jako loš i jako se teško kuva.

A i sve je uvezeno!!!Mi ne mozemo da prodamo nas pasulj a mi uvozimo,valjda ce sad da se opamete,nema lepseg pasulja od naseg domaceg

---------- Poruka napisana 14-06-12 u 09:32 ---------- Prethodna poruka je 11-06-12 at 09:33 ----------

Dali bi trebalo da sad isprskam pasulj protiv plemenjace?i koji bi mi ste preparat preporucili?

16.06 sam prskao Wizzard 125g/ha+Ferticare24-8-16 2kg/ha
fot0940.jpg
fot0944.jpg

Dali bi trebalo da sad isprskam pasulj protiv plemenjace?i koji bi mi ste preparat preporucili?

Eto,sam si naveo neke od fungicida protiv plamenjace.Acrobat 1kg je kod mene 2.300 din.Antracol ti je medju ovim preparatima kontaktni,pa bolje idi nekim od ostala tri navedena.

Kod mene prosek 1 skvrcena mahuna,a mozda ni toliko po stablu. Sorta Balkan. Na svaki metar zemlja ispucala toliko da se citav palac moze smestiti u pukotinu. Cvetalo je lepo,ali su svi cvetovi odbaceni. Kada padne kisa sledi tarupiranje i jedan prohod tanjracom.Srecom samo jedno jutro pasulja ove godine.

Nazad
Vrh