Pasulj

Jedno pitanje u plastenku mi svi cvetovi opadaju sa pasulja , čitao sam da visoke temperature i mala vlaga vazduha su krivi za to , šta da radim ? jel ima nešto da se oprska ili šta ?

jhona DERU je napisao(la):
Jedno pitanje u plastenku mi svi cvetovi opadaju sa pasulja , čitao sam da visoke temperature i mala vlaga vazduha su krivi za to , šta da radim ? jel ima nešto da se oprska ili šta ?
bilo kakav stres uzrokuje otpadanje cvetova. moras sam skontati sta mu ne prija.

LJudi dali je normalno da ista stablika ima formiranu mahunu od 12cm a ujedno i cveta, dali to može predstavljati neki problem kasnije? :cao:
2ee8rrm.jpg

Pa ljudi sta da radim sa travom u pasulju to je livada paaaaa opet se pojavio u velikom obliku kako se strucno zove onaj cvijet neznam jer svako selo ga drukcije zove a ne republika ili drzava sto ima u sredini zuti krug a sa strane bijele latice da se nasmijemo kad sam bio mali trgali smo te latice i izgovarali rijeci voli me nevoli me :haha: :haha: pa opet divlja repica joj sto ga posija na ovu prokletu njivu a svega smo ga rukama treci put opljevili cak i kultivirao pa bio je za primijer ali kad svaki sesti dan kisa pada sat vremena.Jel bi valjalo ga treflanom preprskati ili scim ili ga pustiti pa sta bude nek bude.Hvala unapred. :udri:

Ljudi kako Vam stoji pasulj nešto se slabo piše u ovoj temi?
Evo stavio sam sliku zaraženih mahuna, nemam ih puno ali nađu se poneki , jel to možda plamenjača zahvatila i mahune ili je nešto drugo u pitanju? čime ovo mogu suzbiti ako nije već kasno pošto još uvek cveta a i traktorom nemogu više ući u redove ? :cao:
2mch6qt.jpg

da li ove godine se moze ocekivati normalan prinos i kakva je projekcija cene

dve njive sam video.drugar i sinovac. odokativno 400kg/kj.možda i manje.
a projekcija cene?
reći ću ti kad prodam prošlogodišnji. ::lose::

nemam pojma.kupci jednostavno ne dolaze.
na par mesta što sam nudio, bezobrazno su obarali cenu, pa nisam ni ulazio u pregovore.

zeleni.sremac.
nudili mi nisu ništa.al' su coktali na moje pominjanje cene od eura po kili.
"ima jeftinije", al ja da im časkom odnesem uzorak za novi sad, pa će oni da razmisle...

bezobrazluk! pasulj sam ja prosle godine prodao na malo sve po 170 din. ove godine cemo da vidimo posto kod nas u je okolini slabo rodio. rodjaci u kruscicu posijali 3 jutra-nece imati ni za seme. :ppozdrav:

Nazad
Vrh