Pasulj

Na ovoj površini od 0.5kj. nalaze se dve sorte gradištanac i šareni njemu tačan naziv neznam pored toga imam manju površinu pod biserom na drugoj parceli
A što se tiče špartača radi lepo samo nisam stigao da ga ofarbam :cao:

To je namenjeno samo za pasulj, ili i za soju, repu itd?

Kako sakupljaš pasulj? Ručno, ili imaš neku spravu?

Sa ovim špartačom špartam mak soju i pasulj
dosad smo radili ručno ali ove godine moram nešto smisliti nikt ima dobar sistem, neću ga kopirati u potpunosti da me netuži za patrnt :haha: :cao:

zeko je napisao(la):
Sa ovim špartačom špartam mak soju i pasulj
dosad smo radili ručno ali ove godine moram nešto smisliti nikt ima dobar sistem, neću ga kopirati u potpunosti da me netuži za patrnt :haha: :cao:
Мој имењак и земљак Никола Тесла поцепао је уговор и ослободио Томаса Едисона и Џорџа Вестингхауса плаћања коришћења патента "система са наизменичним струјама" да неби банкротирали.
Ослобађам и ја тебе,ал' да постанеш богат као што је после постао Вестингхаус.
Да постанеш "Зеко Вестингхаус"у пољопривреди !!!

Tesli takođe i mom zemljaku to je bila najveća greška a što se tiče bogastva u poljoprivredi to je teoriski neizvodljivo a pogotovo u praksi u svakom slučaju hvala na lepim željama :cao:

Da li je neko ove godine kupovao seme pasulja sorte Galeb na institutu u Smederevskoj Palanci? Ako jeste koja je cena po kg i po koliko je pakovan? Unapred hvala!

bio sam u institutu sa namerom kupiti semenski Galeb, nisu imali spremljen za prodaju trenutno a avansna uplata na blagajni je bila 350 din/kg za pakovanje neznam.

Štaje ovo , na ovom jadnom pasulju :udri:
2rpvck8.jpg

1z2es76.jpg

24c9rq1.jpg

@Jhona

Pasulju je bilo malkice zima a i previše vlage.
I moj ima iste takve fleke.
Sutra ga prskam sa Kuproksatom.
To je savet Mirjane Vasić iz NS Instituta.

Evo i mog pasulja.
2lxj8t4.jpg
Ja sam moj pasulj oprskao od plamenjače u subotu 22 maja sa Galeonom 50 SC ( 3L/H) tako mi rekoše ljudi sa ns sajma odnosno ljudi iz Magana Su. za 7 dana mora se ponoviti prskanje. Ako nekoga interesuje opširnije o ovoj bolesti na pasulju daću mu broj tel od Radojke Vidović menadžera prodaje i savetnika za zaštitu bilja za Srem iz Magana Su. :cao:

Aktivna materija kod Galeona je hlorotalonil 500g/l , recimo Elect 500 je ista aktivna materija samo je drugi proizvođač a verovatno ih ima još nekih drugih sa istom aktivnom materijom. :cao:
Post je spojen: [time]1275037653[/time]
Zeko moje mišljenje je, da je bolje da si ga prvo oprskao od plamenjače a onda špartao ali dobro barem si malo rasitnio zemlju i rešio se suvišnog korova ( ako je bilo ) što opet nije loše. :cao: ::traktor1::

jhona DERU je napisao(la):
MARČELO a jesi li razmišljao da prskaš pasulj sa koprivom ?
Ha ha , kako znaš ? čitaš mi misli :ideja: :D ,razmišljam možda je kopriva i protiv plamenjače ( jedino je na krompiru nemam a jedino sam krompir zalivao koprivom),ko zna ,probaću , koliko znam Ti već jesi prošle godine i jel bilo neke koristi ? :ppozdrav:

MARČELO , prošle godine sam ga zalivao preko KPK sa koprivom svaki dan i izgledao je super , za nedelju dana od kako sam počeo da ga zalivam dobio je onu tamno zelenu boju , a sad razmišljam da ga prskam na njivi sa koprivom pa ću videti štaće biti .

Nazad
Vrh