Pasulj

Jedno pitanje za pasulj koji se puzi dali kad dodje do vrha oslonca koji ima otkinuti vrh ili šta? kao kod paradajza što se radi ? :sta:

MARČELO je napisao(la):
DERU nezaboravi prvo da ga uslikaš pa da posle možeš da uporediš dali ima neke razlike. ::namigivanje::

Da znaš da ću to i ja da uradim jer sam imao utisak da je paprika za jedan dan dobila bolju boju posle prskanja sa kompost čajem.

@Jhona gde si nabavio seme puzavog pasulja??

@Jhona gde si nabavio seme puzavog pasulja??
Ma to imam samo deset biljaka u plasteniku da "udjem u seme"malo . dobio od drugara jednog , i sad za par dana dolazi do kraja oslonca i neznam šta dalje da radim sa njim ? a raste neverovatno brzo , saću markerom da označim koliki je bio danas i onda izmerim sutra koliko je porasto ::namigivanje::
Post je spojen: [time]1275324538[/time]

DERU nemoj molim te više eksperimentisati sa tom prihranom od koprive , probiće ti pasulj plastenik pa ćeš napraviti više štete nego koristi. :ppozdrav: , kad vidim ovaj tvoj pasulj odmah se setim onog malog što je menjo kravu za 3 zrna pasulja. :D

Pošto je pasulj jako osetljiv, verovatno mu smeta zemljišni herbicid, kao i suncokretima ove godine.
Ako se vreme popravi i počnu više temperature verovatno će se oporaviti, ali sigurno smanjuje rod.

Ja sam tretirao Kuproksatom+Murtonik i rezultati su bili vidljivi za dva dana, povrati boju i ubrzava rast. Sada je opet počeo da žuti. Spoj niskih temperatura (pasulj prestaje sa rastom na +5° Celzijusa) i obilnih padavina je ubitačan za pasulj.

Бубало земљаче!
Где си ти ту видео пламењачу?!
Цирам је за рђу а то није рђу.
Чини ми се колико могу да видим на сликама да је то "Вирус обичног мозаика пасуља" можда грешим а можда и не.?!
Имаш ли у близини пасуља детелину или да није била детелина на тој њиви у назад 2-3 године.
Погледај да немаш лисних ваши јер га оне преносе.
Свакако консултуј неког од стручњака,имаш их у Кикинди колико хоћеш!

Danas sam zvizno drugi tretman sa Kuproksatom+Murtonik.
Pasulj počeo da bledi, pa da mu malo danemo volje za životom.

Бубало je napisao(la):
Био сам у Пољопромету они кажу да је од неких хербицида,
šibul ume da se izlupeta.
ponekad nije jednostavno postaviti dijagnozu a on za sve ima rešenje u drugoj mili sekundi.

Ljudi poludio sam kad sam usao u svoj pasulj danas divija repica ga je preuzela nisam 10 dana bio kod njega scim da ga pospricam.Razmisljao sam o spartanju nanovo ali sta cu sa onim dijelom kad je njiva kao da sam posijao repicu a ne pasulj.

Ručni rad neminovan.
Kasno je za bilo koji herbicid. Jedino ako nije počeo da cveta može Basagran. Malo ošteti donje lišće, ali se pasulj brzo oporavi.

Nazad
Vrh