Pasulj

Mali prinos ni cena od 500 din za kg ne moze da ispravi. Cestitke za bubnjaru, moju neostvarenu zelju. Pre 5 godina su bile oko 2000 e. Posto je tvoja placena?

Nakon 10 god. Sijanja graha pokušao bi prijeći na modernizaciju kombajn ili bubnjara.
Znam da je kombajn problem......lom ali dodijalo mi je ručno odrađivati grah.
Koji bi kombajn bio najpodesniji za preradu ili je to sve isto .
Bubnjara bi mi pogla ali kako da je dovezem preko granice.
Ima li tko prodati bubnjaru i koliko ona dobro odradi posao.

Pozdrav beanbean 😀 radim još uvek ali sam smanjio površinu na 1 H, najveći razlog za to je taj što sam zaposlen i problem mi je uklopiti se u raspored za godišnje odmore u to vreme kada se radi pasulj, pošto je to obično kraj jula početak avgusta ostale kolege žele na odmor, ako i uspem dobiti godišnji prava je umetnost uklopiti nadničare i vremenske prilike, ove godine me je spasio sin koji počeo voziti traktor na njivi i ova situacija oko korone a i vreme je bilo na ruku.

Dobro ....ni ja ne radim više.
Ove godine je kod nas potražnja velika.......večinom je već prodano sve.
Nema graha....koliko vidim ni po oglasima.
Zeleni je najtraženiji i ima dobru cijenu.

Ova bubnjara je bila prosle godine u oglasima u Rumi i trazili su 600e, sad otisla cena na 1000e...
Potraznja za pasuljom ove godine je velika, svi koje znam su rasprodali. Mi planiramo iduce godine 3kj.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Kad su kod mene u okolici imali po 15-20 jutara, zove čovjek i hoće selektirati dvije zmajevke..... I blokada, pala cjena itd itd..... To je bilo 2018, i evo već sada ga nema..... Bijeli luk, prije mjesec dana saznam da je propala zadruga u Ceriću, i sada ni njega više nema..... Eto što se dogodi u neuređenom tržištu....

Lepo zivim od kada ne radim pasulj. Ekstra sam prosao 2013. I 2014. godine. Posle toga katastrofa. Zarada ista kao na soji i kukuruzu ako ne racunam moj rad i rad porodice. Poslednji put kada sam sejao, 2018.godine, nije bilo radnika za cupanje, na bubnjaru sam dugo cekao, vise od 7 dana je pasulj bio na gomilicama. Da sam tada imao tanjiracu iz besa bih ga potanjirao. Lepa prica je bila kad je radjao preko 1 t po jutru i cena bila 300 dinara. Sa 500 ili 600 kg/kj nema proizvodjaca nigde. Sve se mora prodati na malo, jer marketi i nakupci ga otkupljuju po 100 dinara za kg.

Tako je, 2015 je bila ekstra, još i 2016.....kasnije sve lošije.... Tako je i kod mene, puno mi bolje kako ga neradim

Pozdrav pasuljari.
Kako da dođem u kontakt s nekim tko proizvodi bubnjare.
Ili ako ima neka dobra za prodaju.
Ja ne odustajem od proizvodnje za sada.
Kombajn je jedna od solucija ali sve te preinake.......

Pozdrav pasuljari.
Kako da dođem u kontakt s nekim tko proizvodi bubnjare.
Ili ako ima neka dobra za prodaju.
Ja ne odustajem od proizvodnje za sada.
Kombajn je jedna od solucija ali sve te preinake.......

Kolega, i ja aktivno tražim bubnjaru. Ako nađeš nekog proizvođača javi pa možda izvučemo popust na dve :giggle::giggle:

Bio je jedan oglas za bubnjaru ko nova pre mesec dana, al se prodala čim su je oglasili tako da sam je propustio za 900 €

Ja sam isao istog momenta kad je izasla u oglase da je gledam i kupim... Dok sam bio tamo zvalo je njih nekoliko, cak je jedan iz Bosne obecavao da dolazi sutradan sa kamionom i parama po nju.
Na kraju krajeva to je jako prosta masina, neko sa osnovnim znanjem za bravariju je moze napraviti bez brige. Ako se neko odluci da je pravi i interesuju ga slike ili neka resenja nek mi se javi, uslikacu kako je na mojoj.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Ltz@
Ajd poslikaj tu bubnjaru ......bitno mi je unutrašnjost pa da vidim mogu li ja odraditi tako nešto.
Pošalji mi slike privatno.....hvala.

Nazad
Vrh