Vec treci mesec imam zenku i nikako da je uparim. Prvog meseca sam stavila kod muzjaka par dana zajedno i posle ocekivala rezultate, naravno nista jer nisam imala vremena da cekam skok. Ova dva meseca bukvalno svaki dan prvo proverim zenku dole, ali dosad nisam videla da je crvena a ne tek purpurna, kako kazu, vec je celo vreme roza, manje ili vise. Svejedno, svakog dana ili svakog drugog sam je ubacivala kod muzjaka, dok konacno on se okrenu na 2 sekunde bez zvuka i odmah se ispravio. Na kontrolno parenje, za 5 dana, kao i uvek do sad, 1 sat kod nega, ona ne da, bezi i frci, ali nekako nisam sigurna da je skotna. Pa ja je lepo zategnem na kozu legja, podignem rep i guzicu, muzjak skoci i prevrne se isto kao prvi put, prekratko i bez zvukova ili pisak. Pitanje: Koliko dugo da budu u kafezu zajedno da bi se opustila i uparila, 1/2 sata, sat - 2 a ja dremam pored i cekam? I za koliko je muzjak spreman za taj drugi skok, dali istog dana razmak u satima, ili odmah posle par minuta posle prvog skoka, ili tek drugi dan? I na kraju, dali ja da nazidam kotilicu slamom i senom, (kotilica je sve vreme dostupna zenki, sluzi joj kao kucica i toplije joj je) ili da izvadim i kotilicu da bi je stavila pre kocenja, (koje ne znam kad ce biti sigurno)da bih joj probudila maternji nagon da bi pravila gnezdo slamom koju stavim u zicani kafez pa ga ona unese u kotilicu? Mnogo pitanja, nadam se iskusnim odgovorima.