jomabo
Član
Sta sa racunicom oko ponovnog parenja?. Znam da neko pari zenku 3 dana od okota, neko 11, 14-16...ali ja bih da duze ostavim male da sisaju jer ne tovim, znaci ako odbijem male 35-40 dana, koliko dana da racunam za ponovno parenje od prvog okota? Zbunjuje me podatak da zenka svakog 18 dana ulazi u estrus, (to pise u nekim knigama i sajtovima o kunicarstvu), to bi znacilo 36 dana od kocenja ili mozda tek 54 ako sam dobro zbrojala, kad vec dva ciklusa ispustam? Naravno kontrola spolovila svakako postoji ali opet?
I kako vi iskusni odgajivaci uspevate to da nastelujete se dve ili vise kunice pa ih parite u isti dan zbog izjednacivanje legla?
Ako nemam plasman za ove male onda bih majku htela odmoriti od parenja, pa koliku pauzu izmegu dva legla mogu da napravim a da je u redu, i da majka ne izgubi ritam dobrog cuvanja mladih ili mozda postane sterilna? Hvala svima koji se potrude da odgovore.
I kako vi iskusni odgajivaci uspevate to da nastelujete se dve ili vise kunice pa ih parite u isti dan zbog izjednacivanje legla?
Ako nemam plasman za ove male onda bih majku htela odmoriti od parenja, pa koliku pauzu izmegu dva legla mogu da napravim a da je u redu, i da majka ne izgubi ritam dobrog cuvanja mladih ili mozda postane sterilna? Hvala svima koji se potrude da odgovore.