Parenje kunića

Sa 5-6 meseci se vec sigurno moze pariti. a moyes i da proveris dali trazi muzjaka. Oko je polni organ crven i nabrekao stavljaj kod muzjaka.

Ev ljudi danas sam stavio onu zecicu mjesanku pod nov.zel. vidio sam da je upao na ledja jedan put,a ostavit cu je par dana kod njega .... nadam se da ce uspjeti :D

Nisam siguran da je dobro da stoje par dana zajedno...pustis je da padne muzjak jedno dva puta i razdvajas..pa onda opet sjuta ili kontrolno za par dana ali nikako da ih ostavljas...bar su tako mene savjetovali jer oce zenka da ga kastrira ili sta sve vec moze da se desi ...

Ma nece :) mlada je ovo zenka ,a vidio sam da je jednom upao na ledja... i on je nju ganjao po cijelom kavezuu jedno 2-3 min a onda kad je zaskocio :) ...

Nabole ih razdvoj i ponovi za krase od 12 sati. Ako je ponovo zaskoci onda za nekih 4-5 dana ponovo ako nece, onda nemas sta da brines bice malih zecova za mesec dana.

Imam jedan problem sa parenjem. Imam muzjaka kaliforniskog i zenke novozelandske i svi su stari oko 8 meseci. Vec mesec dana svako vece ubacujem jednu po jednu zenku kod muzjaka na po 10 do 15 min.On ih juri i zaskace ali one ne podizu rep i ispustaju neke zvuke kao kvocka kad lezi na jajima.Hranim ih peletama i detelinom i neznam da li mozda nisu ugojeni. Zna li neko sta mogu da pokusam da ih uparim posto ja nemam iskustva sa tim.

Pogledaj dali se zecima "polni organ" crveni tako ces videti dali uopste trenutno traze zeca.Mada kada je zec dobar trazile ne trazile on ce skociti.

@ gutenberg

Pogledaj dali se zecima "polni organ" crveni tako ces videti dali uopste trenutno traze zeca.Mada kada je zec dobar trazile ne trazile on ce skociti.

Pored toga koja je temperatura kod kunica?. Sad je najbolje pariti kunice ranom zorom dok je hladovina, naravno ako trazi muzjaka. Po ovoj zegi tesko da ce traziti muzjaka.

Poslednja izmena:
Kunici su napolju ali ja ih pusta uvece oko 10 kad je hladovina, da li je mozda bolje da probam rano ujutru.

Pravo vreme za parenje kunica zbog ove kise zaladilo pa je odmah bila neka akcija

@Gajo danas sam prvi put pripustio zenku sa onim tvojim muzjakom pa cemo videti sta ce biti

@Gajo danas sam prvi put pripustio zenku sa onim tvojim muzjakom pa cemo videti sta ce biti[/QUOTE]

Zima!
Nadam se da ce biti lepi mali kunici.
Koju si zenku pario sa njime?(madagaskar)

Sa jednom mojom zenkom trobojnom kojoj je majka bila isto ona trobojna ako se secas sto sam pisao da je jako losa majka pa se nadam da ova nece biti takva i da ce odgajati male
Postavicu njenu sliku u temi ovnoliki kunici

Pozz svima!2 zenke su mi se parile pre 5 dana i danas kad sam ih pustio na kontrolno parenje hukale su ali ih je zekan opet ypario doduse samo jednom i vise mu nisu dale do sad mi se to nije desavalo obicno su na kontrolno parenje bezale od muzijaka.

Nazad
Vrh